» Отдых » Новости туризма

У мусульманських країнах скоро почнеться Рамадан

    всего 84291 отеля

У мусульманських країнах скоро почнеться Рамадан

Священний для мусульман місяць Рамадан (Рамазан) в цьому році пройде з 11 серпня по 10 вересня, тобто доведеться на пік туристичного сезону.

Рамадан називають місяцем посту - "саум" (у тюркських мовах - "ураза"). Пост у мусульман складається в повній відмові від прийому їжі, пиття і вдихання тютюнового диму в світлий час доби. Після настання темряви обмеження знімаються, але надмірностям віддаватися не рекомендується. Протягом Рамадану мусульманам слід проводити час у молитвах, читанні Корану і богоугодних справах.

Під час священного місяця в мусульманських країнах помітно знижується ділова активність, скорочується робочий день, посилюються релігійні настрої; повсякденне життя зміщується на вечірній і нічний час доби.

Туристи, які відвідують під час Рамадана країну, де населення сповідує іслам, повинні бути готові до того, що ряд правил поста поширюється і на них. Навіть в таких туристичних країнах, як ОАЕ або Індонезія, гостям слід вести себе так, щоб не дратувати місцевих жителів.

Рамадан є дев'ятим місяцем мусульманського місячного календаря і початком його вважається поява молодого місяця (наступний день після астрономічного молодика). Як відомо, місячний календар на 10-12 діб коротше григоріанського, тому щороку Рамадан починається в середньому на 11 днів раніше, ніж у попередньому році. До того ж у різних ісламських країнах календарі розрізняються, тому початок священного місяця може припадати на різні дні.
02 августа 2010, 13:28





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт