» Отдых » Новости туризма

РЖД таємно підняли ціни на окремих напрямках у купе і СВ

    всего 84291 отеля

РЖД таємно підняли ціни на окремих напрямках у купе і СВ

Російські залізниці встановили з 1 липня підвищувальні коефіцієнти при купівлі квитків в купе і СВ на окремих напрямках в останні 10 діб перед відправленням поїзда. Підвищення складає 10% додатково до звичайної ціни квитка. Одночасно, як ми вже повідомляли, в тих же потягах вводяться знижки при покупці квитків за 21-45 діб. При цьому в випущених раніше прес-релізах ВАТ "РЖД" про підвищення цін замовчувалося: залізничний монополіст заявив тільки про знижки, ввівши тим самим в оману пасажирів і журналістів

Ця цінова політика буде застосовуватися РЖД на наступних напрямках: з Москви у Великий Новгород, Нижній Новгород, Саратов, Астрахань, Казань і Самару (або в зворотному напрямку). На що проходять поїзди тих же ліній (наприклад, Санкт-Петербург - Нижній Новгород чи Москва - Перм) знижки та підвищення не поширюються. Знижка за попередню купівлю складає 20-30%.

Як знижки за попередню купівлю, так і надбавка при придбанні квитків менше, ніж за 10 діб до відправлення були встановлені одним і тим же розпорядженням ВАТ "ФПК" (Федеральна пасажирська компанія - дочірня структура РЖД) № 191р від 13 травня. Однак в розісланих в травні прес-релізах ВАТ "РЖД" про підвищення цін замовчувалося. Не розміщена інформація про підвищення цін і в тарифному підрозділі сайту РЖД.

Аналогічна ситуація склалася з рекламованими РЖД знижками в 20% в купе і СВ на вирушають у суботу нефірмові поїзда лінії Москва - Санкт-Петербург. Монополіст промовчав про те, що одночасно підвищив ціни в тих же вагонах на 10% при відправленні з Москви в четвер і п'ятницю, а з Санкт-Петербурга - в неділю і понеділок. Ці зміни були встановлені одним і тим же розпорядженням ВАТ "ФПК" № 190р від 13 травня.

Таким чином, РЖД, відчуваючи в останній рік різке падіння пасажиропотоку, проводить політику таємних підвищень цін. Вводячи в оману пасажирів щодо реальних тарифів, компанія, ймовірно, розраховує кілька відіграти програне іншим видам транспорту. Нагадаємо, що за за останній час назад РЖД не раз проводила схожі сумнівні прийоми. Зокрема, в кінці 2008 року компанія додатково підняла при згоді ФСТ ціни в плацкартних вагонах в порушення раніше оголошеного графіка гнучкого регулювання тарифів. Трохи пізніше в РЖД надійшли схожим чином у відношенні новорічних цін 2009 року. Раніше компанія грубо порушувала на свою користь графік регулювання тарифів і в кінці 2006 року. Подібна політика заплутування пасажирів і прихованих підвищень цін, схоже, стає для РЖД правилом.
10 июня 2010, 23:59





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт