» Отдых » Новости туризма

Куршевель піклується про безпеку юних лижників

    всего 84291 отеля

Куршевель піклується про безпеку юних лижників

У рамках підготовки до наступного гірськолижного сезону французький курорт Куршевель приділяє особливу увагу юним туристам. 18 крісельних витягів будуть оснащені спеціальними магнітами для запобігання падіння дітей.

Падіння дітей з підйомників відбуваються не так вже часто, однак такий ризик все ж існує. Нерідко при цьому діти отримують травми, а іноді навіть гинуть, повідомляє Ski. ru. Так, в сезон 2007/2008 після падіння з канатної дороги в Ла-Шо (Вербье) померла дитина, що проходив навчання в місцевій лижній школі.

Оснащення підйомників магнітами знизить ризик падіння дітей. Дана система використовується в США (наприклад, на курорті Alpine Meadows). Обладнані нею деякі центри лижного відпочинку Андорри, а в Куршевелі перший магніти були встановлені декілька років назад. Тепер число подібних ліфтів збільшилася.

Для забезпечення безпеки поїздки необхідно, щоб юний лижник надів спеціальний жилет. Вбудований в крісло електромагніт автоматично включається, коли дитина потрапляє на ліфт, а в момент висадки відключається. Жилет також має захист спини для підтримки безпеки на схилах.

Куршевель - один з найпопулярніших альпійських курортів з точки зору росіян. У зимовому сезоні 2010/2011 його відвідали 9726 туристів з нашої країни, що на 52% більше показників сезону 2009/2010. В середньому російські гірськолижники проводять тут 7 днів.
03 августа 2012, 17:55





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт