» Отдых » Новости туризма

Землетрус в Японії пов'язане з майбутнім 19-го березня зближенням Місяця і Землі?

    всего 84291 отеля

Землетрус в Японії пов'язане з майбутнім 19-го березня зближенням Місяця і Землі?

В інтернеті на декількох сайтах з'явилася інформація, що найпотужніший землетрус в Японії за всю історію країни, яке відбулося 11-го березня, безпосередньо пов'язане з майбутнім 19-го березня зближенням Місяця і Землі. І що в найближчі дні, світ чекають ще кілька потужних землетрусів в Індонезії, Чилі, і у нас на Камачатке і на Байкалі.

У теж час, серйозні вчені не схильні узагальнювати зближення Місяця і Мошни японське землетрус. Катастрофічний землетрус, що стався в Японії в п'ятницю, навряд чи якимось чином було пов'язане з майбутнім зближенням Місяця і Землі, охрещеним пресою "суперлуніем", заявив сейсмогеолог Олександр Мараханов, начальник сейсмотектонічного загону Інститут фізики Землі імені Шмідта РАН, повідомляє РІА Новини.

"Вплив таких факторів, як викликаються Місяцем приливно-відливних сили? Насилу собі можна уявити, що це якось вплинуло. Землетрус - це глибинні тектонічні процеси, які відбуваються навіть не в земній корі, а в мантії. Мені здається малоймовірним вплив такого роду ", - сказав Олександр Мараханов.

Мараханов зазначив, що зв'язок між землетрусом і цим зближенням, яке, до того ж, ще не відбулося, малоймовірна. "Особливо враховуючи, яка енергія там була. Це було глобальна подія (землетрус - ред. )", - Сказав учений.

Наша довідка. 19-го березня, Місяць наблизиться до Землі на відстань 356 600 кілометрів, що зазвичай трапляється раз на кілька десятиліть. Середня відстань до Місяця в момент, коли вона знаходиться в найближчій до Землі точці своєї орбіти, становить 363,26 тисячі кілометрів.

Таким чином, на цей раз Місяць підійде до нашої планети приблизно на 7 тисяч кілометрів ближче, ніж зазвичай, пояснив РІА Новини астроном Володимир Сурдін з Астрономічного інституту імені Штернберга.

А середня відстань від Землі до Місяця дорівнює приблизно 384 тисячам кілометрів, і його щомісячні коливання становлять зазвичай близько 5% від середнього. На це періодичне рух накладаються невеликі "обурення", в основному викликані впливом тяжіння Сонця на рух Місяця. Однак Місяць ніколи не віддаляється від центру Землі більш ніж на 406,7 тисячі кілометрів і не наближається сильніше, ніж на 356,41 тисячі кілометрів.

Сурдін зазначив, що в момент цього зближення Земля дійсно відчує на собі майже максимально можливий вплив місячно-сонячного припливу. Астрологи пророкують серію природних і техногенних катастроф в ці дні.

"Враховуючи, що геофізики помітили слабку кореляцію (зв'язок) між рухом Місяця і землетрусами, ймовірно, можна чекати невеликого посилення частоти землетрусів у районі 19го березня. Але немає причин чекати чогось катастрофічного", - додав Володимир Сурдін.
11 марта 2011, 21:13





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт