» Отдых » Новости туризма

В Уганду повернулася жовта лихоманка

    всего 84291 отеля

В Уганду повернулася жовта лихоманка

На півночі Уганди було зафіксовано декілька випадків зараження жовтою лихоманкою. Міністр охорони здоров'я країни направив в регіон фахівців, щоб не дати хід поширенню захворювання і вакцинувати здорових людей.

Повідомляється, що безпосередньої небезпеки для туристів немає, оскільки спалах захворювання була відзначена у віддалених від національних парків та інших пам'яток країни районах, повідомляє eTurboNews. Однак щеплення від жовтої лихоманки тепер стала обов'язковою для всіх, хто в'їжджає в Уганду. Зазвичай дію такої вакцини триває близько 10 років.

Жовта лихоманка - це вірусне захворювання, що зустрічається в тропічних районах Африки і Південної Америки. Вона передається через укуси комарів виду Aedes. Перші симптоми хвороби зазвичай з'являються через 3-6 днів після інфікування. Для першої, або "гострої", стадії характерні висока температура, м'язовий і головний біль, озноб, втрата апетиту, нудота і блювота. Потім може настати токсична стадія захворювання. Близько 50% пацієнтів, у яких розвинулася токсична стадія, помирають протягом 10-14 днів.

Останній випадок захворювання на жовту лихоманку був зафіксований в Уганді 40 років тому. Зовсім недавно медики повідомляли про появу в країні чуми - також в районі Північної Уганди, але епідемія була швидко взята під контроль медиками.
31 декабря 2010, 16:42





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт