» Отдых » Новости туризма

Музей соляних копалень у Величці - найпопулярніша визначна пам'ятка Польщі

    всего 84291 отеля

Музей соляних копалень у Величці - найпопулярніша визначна пам'ятка Польщі

Днями в Музеї соляних копалень у Величці побував мільйонний відвідувач цього року. Туристку Урсулу Шчесновіч, що приїхала до музею з родиною, зустріли з фанфарами та влаштували їй урочистий прийом.

Мільйонної гості організували почесну екскурсію по музею, а також внесли її ім'я в Книгу відвідувачів поряд з іменами Шопена, Менделєєва, Матейко, герцога Едуарда Віндзорського і короля Бельгії Альберта II.

"Вугільні шахти пишаються мільйонами тонн видобутих порід, соляні шахти у Величці - мільйоном відвідувачів", - зазначив директор музею Каетан д'Обирн.

У цьому році соляні копальні у Величці відвідали на 3% більше гостей, ніж рік тому. З них 52% - іноземні туристи. Серед зарубіжних відвідувачів найбільшу кількість складають гості з Великобританії (56,9 тисячі). На другому місці - туристи з Німеччини (39,3 тисячі), на третьому - з Італії (36,5 тисячі), за ними йдуть туристи з Франції (32,5 тисячі) і Кореї (31,6 тисячі). У першу десятку також увійшли мандрівники з Норвегії, США, Іспанії, Росії та Угорщини, пише Podroze. onet. pl.

Соляна шахта у Величці неспинно діє з середини XIII століття. У підземеллі за цей час утворений цілий лабіринт, довжина коридорів якого в загальній складності досягає 300 кілометрів.

Організовані відвідини штольні туристами було відкрито в кінці XVIII століття. На сьогоднішній день довжина туристичного маршруту становить 2,5 кілометра. Він охоплює більше 20 камер. У 1978 році соляна шахта у Величці була включена до Списку Всесвітньої культурної і природної спадщини ЮНЕСКО.
31 декабря 2010, 13:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт