» Отдых » Новости туризма

На Гоа йде армада чартерів з регіонів Росії

    всего 84291 отеля

На Гоа йде армада чартерів з регіонів Росії

Острів Гоа відкриває туристичний сезон та будує прогнози стосовно російського туристичного «десанту». За оцінками місцевих експертів турбізнесу, кожні десять днів на місцеве узбережжі буде висаджуватися 3. 500 туристів з нашої країни. Перший в туристичному сезоні 2010-11 чартерний рейс на Гоа, який прибув вранці минулого четверга, привіз 250 російських туристів. Російські експерти через такої кількості перевезення побоюються виникнення демпінгових воїн, перші ознаки яких вже з'явилися: ряд туроператорів навіть на пікові заїзди новорічних канікул заздалегідь заявили наднизькі ціни на тури в Гоа.

«Поки туристичний ринок західноєвропейських країн ще приходить до тями, дефіцит турпотоку у нас компенсує знаходиться на підйомі російський турринок», - таку думку висловив прес-секретар Туристичної асоціації Гоа (TTAG) Ральф де Суза (Ralf de Sousa). «Ми спостерігаємо неухильне зростання на російському напрямі. В якості підтвердження - прогнози на цей сезон по компанії «Pegas touristik», яка, якщо брати тільки одну її в окремо, вже обіцяє привозити сюди 2. 000 російських туристів кожну декаду місяця », - стверджує де Суза.

Незважаючи на те, що статистика стосується діяльності одного туроператора, за словами колишнього віце-президента «TTAG» Ернеста Діаса, в Росії Гоа продають чотири великих і цілий ряд дрібних туроператорів. «Отже, кожні десять днів ми можемо розраховувати на прийом близько трьох з половиною тисяч російських туристів», - резюмує він. Як стверджують місцеві старожили турбізнесу, на рубежі століть у Росії і Гоа спільні турпроекти просувалися ні добре, ні погано. Однак поступово Росія перетворилася в самий швидкозростаючий ринок сонячного курорту на березі Індійського океану, незважаючи на п'ять тисяч кілометрів, які поділяють обидві території.

Розпочавшись більш ніж скромними показниками (939 туристів на 11 рейсів за цілий рік), в останній сезон крива попиту починає здійснювати запаморочливий ривок вгору. На думку керівника туристичного управління Гоа г-на Свапніла наїк (Swapnil Naik), зростання російського в'їзного турпотоку забезпечили люті зими і впевнена маркетингова агресія, розпочата урядом Гоа і місцевої туристичної галуззю, а також грамотна робота російських туроператорів. «Ми вже зараз говоримо про 11 чартерах на тиждень, до яких додасться немало нових рейсів з 225-300 туристами на борту. Ми присутні на всіх міжнародних туристичних виставках-ярмарках, які проводяться щорічно в березні і вересні в Москві. Крім планомірного і методичного просування туристичних продуктів на ринок, туриста приваблює в Гоа гарантія власної безпеки. Ми працюємо з великим числом туроператорів і турагентств, яким участь держави в спільних проектах додає впевненості в успіху », - коментує наїк.

Як зазначає прес-секретар «TTAG» де Суза, на цей сезон з Росією вже узгоджено прибуття приблизно 266 рейсів. Ще двадцять п'ять чекають підтвердження. Говорячи про це, де Суза зауважує, що в минулому туристичному сезоні на Гоа приземлилися 259 російських чартерів. Сьогодні в управлінні з туризму активно вивчають карту Російської Федерації. Інтерес до географії викликаний тим, що всі нові й нові регіони починають поставляти на індійський курорт російських туристів. «Звідки тільки не їдуть російські туристи. Спочатку до нас приїжджали тільки жителі Москви і Санкт-Петербурга. А сьогодні я помічаю тут відпочиваючих навіть з півдня Росії », - говорить голова управління по туризму. А колишній віце-президент «TTAG» Діас повідомляє про вихід на ринок ще двох регіонів - Краснодара і Оренбурга, що стали в ряд з такими містами, як Уфа, Самара, Єкатеринбург, Перм, Новосибірськ і Москва. За інформацією чиновників Управління з туризму, починаючи з цього року Гоа спрощує візовий режим для російських туристів: час очікування не перевищить чотирьох діб, навіть на піку сезону.

Зі свого боку російські туроператори не на жарт стривожені кількістю бортів, заявлених для перевезення туристів в Гоа. «Кількість заявлених рейсів на Гоа з Москви і регіонів, на наш погляд, значно перевершує передбачуваний попит. Наприклад, з Москви заявлено на 50% більше перевезення, ніж у минулому році, з регіонів - на 20% », - вважає Вікторія Кизимова, директор з продажу та маркетингу туркомпанії« Мегаполюс Турс ». Так, з Москви в минулому році було 3/4 рейси «Трансаеро», одна десятиденка «Аерофлоту», і два рейси туркомпанії «Пегас Турістік» на крилах а/к «Норд». У цьому році «Аерофлот» вийшов з тими ж обсягами і частотою, що і «Трансаеро», додалися «ВІМ-авіа» - два рейси на тиждень з 16 жовтня, а також «Пегас» продовжує літати на «Норді».

«Вже помітна серйозна конкуренція по початку програми - тури на кінець жовтня - початок листопада продавалися по спецпропозиції. На новорічні дати ціновий діапазон поки значний, але деякі туроператори вже дають наднизьку вартість навіть на популярні заїзди. «Конкуренція між операторами по Гоа в цьому сезоні буде вкрай гострою. Тим більше, що на напрямок виходять нові гравці, а це передбачає додаткове загострення конкуренції. У підсумку конкурентні воїни можуть поширитися на весь зимовий сезон », - повідомив кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Дмитро Мазуров, гендиректор туркомпанії« Санрайз Тур ».
14 октября 2010, 00:20





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт