» Отдых » Новости туризма

У Шереметьєво з'являться нічні автобуси між терміналами

    всего 84291 отеля

У Шереметьєво з'являться нічні автобуси між терміналами

Московський аеропорт Шереметьєво запустив з 10 серпня платні автобуси-шатли з зовнішньої об'їзній дорозі між північним і південним блоками терміналів. Вартість проїзду становить 60 рублів. Точний розклад поки не опубліковано, однак аеропорт обіцяє, що шаттл буде курсувати і вночі.

Згідно з релізом аеропорту, автобуси відправляються з кінцевих зупинок з 5. 00 до 1. 00 щопівгодини, а з 1. 00 до 5. 00 мінімум раз на годину. Час у дорозі заявлено в 20 хвилин, однак воно може збільшитися в разі пробок на об'їзній дорозі. Зупинка біля південного блоку розташовується біля терміналу Е і станції електричок, а біля північного блоку - між терміналами 1 (B) і C. На лінії працюють 50-місні автобуси міжміського класу з багажними відсіками.

Нагадаємо, що існували раніше безкоштовні автобуси з 1 серпня було скасовано, однак з липня курсує безкоштовний шатл для пасажирів північних терміналів, наступний за внутрішньою службовою дорозі аеропорту. Він також відправляється від нового терміналу Е, але з боку льотного поля. Цим автобусом можуть користуватися лише пасажири, що вилітають з терміналів 1 (B) і C, а також прилітають в перший із цих терміналів. Для зустрічаючих і проводжаючих цей автобус недоступний. Незважаючи на зручність сервісу, він не завжди виявляється швидким.

Безкоштовні внутрішні шатли з обох кінців лінії відправляються раз на півгодини - в 25 і 55 хвилин кожної години, з 6. 25 до 1. 25. Графік не завжди точно витримується - буває, що автобус їде на кілька хвилин раніше. Час в дорозі - близько 10 хвилин. Таким чином, швидкою стикування з електричками не виходить: вони прибувають в аеропорт в 5 і 35 хвилин кожної години, а автобус відправляється 20 хвилинами пізніше. За цей час пасажирам треба пройти близько 300 метрів від станції до терміналу Е, спуститися на перший поверх, знайти всередині вихід до шаттлу (він в лівій частині терміналу Е) і пройти контроль безпеки. При цьому треба пред'явити паперову роздруківку електронного квитка. Якщо у пасажира її немає, він може скористатися стоїть поруч комп'ютером, щоб зайти в свою пошту і роздрукувати квиток - цей сервіс безкоштовний.

Загальний час в дорозі від Білоруського вокзалу до північних терміналів Шереметьєво - близько 70 хвилин. Вивантаження з шаттлу не цілком зручна: пасажири виходять з автобусу у внутрішній дворик між терміналом С і залом прильоту Шереметьєво-1, після чого проходять через останній на вулицю. Далі їм доводиться самостійно йти ще сотню метрів до потрібного терміналу вильоту і проходити передпольотних формальностей у звичайному режимі, незважаючи на те, що вони вже проходили контроль безпеки при посадці в автобус. Аеропорту слід було б доопрацювати сервіс таким чином, щоб приїхали на шатлі пасажири потрапляли безпосередньо в зону вильоту потрібного терміналу. І, можливо, збільшити частоту руху автобусів в пікові періоди, оскільки літаки в північних терміналах часто прибувають і відправляються хвилями.

Зворотний шлях виходить, як правило, трохи довше. Від посадки в шатл до прибуття на Білоруський вокзал пройде також 70 хвилин, однак шаттла в терміналі 1 (B) ще потрібно дочекатися. Його водій може розвернутися і виїхати порожнім в 25 або 55 хвилин, навіть якщо бачить під'їхавши від літака повний автобус з тільки що прилетіли пасажирами. Їм в цьому випадку доведеться чекати зайві півгодини, а вся дорога до центру Москви розтягнеться більш ніж на півтори години. Тоді більш швидким варіантом у більшості випадків будуть звичайні міські автобуси та маршрутні таксі.

В цілому сервіс користується чималим попитом: багато рейсів заповнені, включаючи і стоячі місця. Інші можуть бути майже порожніми - якщо в цей час мало рейсів в північних терміналах. В якості шатлів використовуються автобуси приміського та міжміського класів з багажними відсіками під салоном, а не звичні перонні автобуси, що доставляють пасажирів до літаків. Маршрут шатлів пролягає по службовій автодорозі навколо західного торця ЗПС, а пасажири в ході поїздки мають можливість спостерігати зліт і посадку авіалайнерів.
10 августа 2010, 15:10





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт