» Отдых » Новости туризма

Українські туроператори хочуть застрахувати свою відповідальність

    всего 84291 отеля

Українські туроператори хочуть застрахувати свою відповідальність

Туроператори України уживають заходів для запобігання ситуації, в якій опинилися клієнти Karya Tour. За словами директора компанії Pan Ukraine Олени Шаповалової, в Європі вже давно діє страхування цивільно-правової відповідальності туроператорів, цю систему потрібно запровадити і на Україні. Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) подала до Кабінету міністрів пропозицію про внесення змін до закону «Про туризм», що припускають ввести обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності для операторів.

Зараз на Україні діє фінансова гарантія для туристів: у туроператорів гарантійний фонд складає € 20 тис. , у турагентів - € 2 тис. , але механізму отримання гарантійних платежів немає. Введення обов'язкового страхування туроператорів дозволить швидко вирішувати проблеми, що виникають у туристів.

Як пояснила пані Шаповалова, щоб застрахуватися від подібних ризиків, в АЛТУ був створений спеціальний фонд у розмірі не менше € 1 млн. Ці кошти могли бути витрачені, наприклад, якщо у турагента згорів офіс з паспортами туристів і їх треба відновлювати, або на відшкодування вартості путівки або відправлення туриста в альтернативну поїздку. Але банкрутство в перелік страхових випадків не входило. Після ситуації з Karya Tour туроператори задумалися над більш серйозними схемами захисту туристів.

«Багато страхових компаній пішли нам назустріч, - сказала Олена Шаповалова« Коммерсанту ». - Ми вже ведемо переговори з Українською федерацією убезпечення, в яку входить ряд великих компаній, що мають досвід страхування подібних ризиків. Вони зараз думають над тим, як сформувати пул компаній, оскільки силами одного страховика надавати такі послуги дуже складно. Необхідно кілька компаній, що мають перестраховиків у Європі ».

Активне просування цієї ініціативи почнеться не раніше вересня. Туроператори вважають, що до початку 2011 року документ буде затверджений. «Ми також працюємо над уніфікацією договорів, - продовжує пані Шаповалова. - Зараз турагент підписує окрему угоду з кожним з операторів. Договори складаються юристами різних компаній і відрізняються один від одного. Ми вважаємо, що необхідно ввести єдиний обов'язковий типовий договір. Це допоможе захистити як споживачів послуг, так і турфірми ». Повідомляє RATA NEWS.
06 августа 2010, 21:30





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт