» Отдых » Новости туризма

10 речей, які не варто робити в Італії

    всего 84291 отеля

10 речей, які не варто робити в Італії

Сайт Ms. Adventures in Italy опублікував список найпоширеніших помилок туристів, які подорожують по Італії. Так, в список того, що не слід робити в Італії, потрапили чайові - вони, як правило, вже включені в рахунок, тому додаткової винагороди персоналу закладів не потрібно.

Самі італійці можуть залишити чайові в закладі преміум-класу, наприклад після святкової вечері в "мішленівських" ресторані, але ніколи не платять понад рахунок в кафе, таксі або піцерії. При цьому сайт зазначає, що в Римі таксисти і офіціанти вже розпещені щедрими іноземними туристами.

Другий поширеною туристичної помилкою названі спроби купити проїзний квиток у водія автобуса. У більшості великих міст (Рим, Мілан, Флоренція) посадку в громадський транспорт слід виробляти, маючи на руках квиток. На жаль, шанс, що поряд із зупинкою буде знаходитися квитковий автомат, близький до нуля - доведеться бігти до найближчого газетного або тютюнового кіоску. Для поїздок по місту в неділю слід запастися квиточками напередодні - тоді не доведеться витратити багато часу на пошуки працюючого в цей день кіоску. Не слід також забувати прокомпостувати квиток при посадці в транспорт.

Невірним також вважається називати закриття магазинів після обіду "сієстою". Це не "сієста" - магазини просто зачинені. У деяких магазинів є певні дні тижня, коли вони не працюють, і більшість з них закриті вранці в понеділок і відкриваються тільки після обіду. Графік роботи в тій чи іншій мірі залежить від міста, регіону та пори року. У великих торгових центрах магазини, як правило, не закриваються після обіду, але навіть якщо вони закриті - це не "сієста", як, наприклад, в Іспанії - просто у них такий графік роботи.

Не можна туристам не брати до уваги місцевий режим прийому їжі. Більшість ресторанів і барів закриваються після обіду до вечора, тому слід вчасно з'їсти ланч - зазвичай в проміжок між 12. 30 та 14. 30 - інакше є ризик залишитися голодним до вечері, час якого в Італії відрізняється залежно від регіону - чим південніше, тим пізніше. Зазвичай бронювати столики слід з 20 до 22 годин.

Помилковими названі надії на уважне ставлення до себе в магазині чи ресторані. Вислів "клієнт завжди правий" до Італії не відноситься, підкреслює сайт. Крім того, наприклад, в більшості ресторанів кількість офіціантів в залі дуже обмежено, і їм доводиться розриватися між обслуговуваними столиками. В Італії складно дочекатися питання, чи сподобалася клієнтові їжа або чи не хотів би він повторити напій - в офіціантів просто немає на це часу.

Очікування побачити в піці гостру салямі, замовивши її з пепероні, також марні. Пепероні в Італії це болгарський перець, а зовсім не гостра салямі, як в США. Для того щоб отримати бажану піцу з гострою салямі, слід вибрати pizza diavola або піцу, в інгредієнтах якою числиться salame piccante.

Не варто також думати, що замовляти обід з чотирьох страв при кожному прийомі їжі - непорушне правило в Італії. Цілком можна вибрати на ланч тільки перше або друге блюдо, інакше є ризик сильно обжертися.

Ще одна помилка - робити в закладі замовлення, не розібравшись, коли слід заплатити. У багатьох барах каса стоїть окремо, і необхідно спочатку заплатити, а вже потім замовляти їжу та напої. Якщо з першого погляду розібратися складно, то слід просто запитати персонал, які порядки в цьому закладі.

Також невірно пити каву під час прийому їжі (сніданок є винятком). В Італії вважається, що кава покращує травлення, і його прийнято пити в кінці трапези, "на десерт". Тому, замовивши капучино в комплекті зі спагетті карбонара, можна розраховувати на здивовані погляди не тільки офіціанта, а й оточуючих.

Не можна чіпати фрукти і овочі голими руками на ринку або в магазині. У магазині це слід робити тільки в пластикових рукавичках, які можна знайти поряд з лотками, також як і пластикові пакети. На ринку ж взагалі не слід ні до чого торкатися - продавець сам покладе товар в пакет і зважить. Крім того, вважається поганим тоном вказувати йому, яке саме яблуко він повинен покласти в пакет клієнта.
26 июня 2010, 09:32





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт