» Отдых » Новости туризма

Чехія видає всім претендентам візи з візовим коридором

    всего 84291 отеля

Чехія видає всім претендентам візи з візовим коридором

Часто подорожуючим туристам, які звертаються за візою в консульство Чехії, слід мати на увазі нову практику цієї дипмісії. Чехія, раніше видавала візи строго під дати поїздки, з деяких пір ставить 15-денний "візовий коридор". Це зручно для тих, хто не впевнений і датах вильоту або готовий злегка зрушити час подорожі. Але це "закриває" на ці дні решті шенген.

Практика "візового коридору" існує в багатьох консульствах. Її суть полягає в наступному: наприклад, туристові віза потрібна з 10 травня по 20 травня. Раніше при подібному запиті віза була б видана строком перебування 11 днів, терміном дії - з 10 травня по 20 травня.

Тепер же у мандрівника з'являється можливість змінити, якщо буде потрібно, дату вильоту. Віза "з коридором" буде видана на період з 10 травня по 4 червня, але термін перебування - ті ж 11 днів.

Перш, коли у туриста виникали проблеми з вильотом (що яскраво проілюструвала торішня ситуація з вулканом) - виникали проблеми і з візою. Нинішні додаткові 15 днів дозволяють зрушувати дату.

Однак ті, хто планує здійснити наступну поїздку в шенгенську країну, зробити цього не зможуть до закінчення терміну дії чеської візи. У цьому випадку туристам слід не просто сказати про відмову від "візового коридору" при подачі документів, і навіть не просто написати про це заяву - а максимально переконливо привернути до цього питання увагу, оскільки вже відзначалися випадки проставлення Чехією "коридору" незважаючи на написану заяву.

Правда, дипмісія охоче йде назустріч туристам і на їх прохання переробляє візу, видаючи її "без коридору", але для економії часу і сил краще переконливо пояснити цю необхідність відразу.
25 апреля 2011, 12:58





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт