» Отдых » Новости туризма

Безвізовий режим з ЄС: У Брюсселі схвалено рішення про надання Україні Плану дій

    всего 84291 отеля

Безвізовий режим з ЄС: У Брюсселі схвалено рішення про надання Україні Плану дій

Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв повідомив, що Європейський союз обіцяє не виставляти Україні додаткових вимог для скасування віз, окрім тих, які будуть у Плані дій. За його словами, План дій щодо безвізового режиму, який ЄС надасть Україні, схожий на дорожні карти для країн Балкан.

У Брюсселі після завершення зустрічі Старших посадових осіб у рамках безвізового діалогу Україна-ЄС Єлісєєв зазначив: "Сьогодні ми чітко отримали запевнення, і це ми прописали в нашій сьогоднішній доповіді, що План дій і є тим документом, який дозволить нам отримати перспективу безвізового режиму, тобто інших нових документів, нових додаткових планів дій, додаткових передумов вже не буде ".

Планом дій, за словами Єлісєєва, передбачатиметься, зокрема, ратифікація ряду конвенцій ООН і Ради Європи, створення єдиного міграційного органу, схвалення концепції державної міграційної політики, створення державного електронного демографічного реєстру, запровадження біометричних паспортів.

Заступник міністра також зазначив, що після схвалення цього документа запровадження Євросоюзом безвізового режиму фактично залежатиме від України: "Фактично після цього доля безвізового режиму у відносинах Україна-ЄС значною мірою залежатиме від України, від того, наскільки швидко й ефективно ми зможемо виконати ті умови, які в ньому будуть прописані ".

Костянтин Єлісєєв наголосив, що Євросоюз надасть Україні План дій щодо безвізового режиму, який за сутністю буде схожий на дорожні карти для Балканських країн. "Сьогодні ми домовилися, що Україні буде надано План дій, в дужках" дорожня карта "безвізового режиму", - сказав він. За словами заступника міністра, цей документ буде чітко окреслювати умови, які має виконати Україна для того, щоб безвізовий режим став реальністю.

Єлісєєв зауважив, що таке рішення стало можливим завдяки скоординованій Міністерством закордонних справ роботі відповідних міністерств і відомств України в останні тижні, у тому числі в рамках реалізації пріоритетів, озвучених комісаром ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефаном Фюле під час його візиту до Києва в Наприкінці квітня.

Крім того, заступник міністра зазначив, що європейці також позитивно сприйняли останні візити Президента України Віктора Януковича і міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, в ході яких також піднімалися питання безвізового діалогу. Також Єлісєєв повідомив, що надання Україні Плану дій має бути затверджено на засіданні Ради міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ ЄС на початку червня в Люксембурзі, після чого і Україна, і Євросоюз почнуть підготовку самого Плану дій з тим, щоб остаточно схвалити його на саміті Україна-ЄС у жовтні в Брюсселі.

"Ми час, який залишився до саміту, використаємо для того, щоб цей документ підготувати, оскільки Україні має свої особливості. Дещо ми виконали, дещо не виконали. Для цього необхідно деяку технічну роботу провести, треба дати відповіді на деякі запитання європейської сторони, і ми хочемо завершити до початку саміту підготовку цього документа, щоб на саміті ми його формалізували, затвердили і почали системне виконання ", - сказав заступник міністра закордонних справ України.

Він пояснив, що документ для України носитиме назву "План дій", а не "дорожня карта", оскільки у самому ЄС після набуття чинності Лісабонської угоди і схвалення Візового кодексу змінюються певні юридичні норми. "У них міняються певні юридичні норми, певна є юридична адаптація і казуїстика, і ми також при прийнятті цього рішення враховували ці нові обставини діяльності ЄС. І цей План дій є такий самий, як "дорожні карти", які отримували Балканські країни ", - запевнив Єлісєєв.
20 мая 2010, 12:10
http://korrespondent.net


Тэги: отмена визового режима, шенген визы





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт