» Отдых » Новости туризма

Французи проводять загальнонаціональний страйк: не працює навіть Ейфелева вежа

    всего 84291 отеля

Французи проводять загальнонаціональний страйк: не працює навіть Ейфелева вежа

У Франції проходить черговий загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи, в рамках якої вже до полудня на вулиці вийшли понад півмільйона людей.

Як повідомляє Бі-бі-сі, через страйк паризький аеропорт Орлі обслуговує лише близько половини рейсів, аеропорт ім. Шарля де Голля - близько третини. З високошвидкісних поїздів TGV не ходить кожен третій. Паризьке метро також працює не на повну силу.

На страйк вийшли не тільки транспортники, працівники енергетичного та інших секторів, а й студенти, а також школярі. У страйку беруть участь близько 300 коледжів. "Найгірше буде саме молодим людям, яких не візьмуть на роботу", - сказав один зі студентів агентству Reuters.

За даними Бі-бі-сі, через масові протести Франція може залишитися без палива. Працівники нафтотерміналу Фос-Лавера страйкують вже 15-й день, через що на підході до порту стоять 56 танкерів і 29 вантажних суден. До страйку також приєдналися співробітники десяти з 12-ти нафтопереробних заводів країни.

ЗМІ зазначають, що не працює навіть Ейфелева вежа. 260 з 300 співробітників компанії, що експлуатує пам'ятку, приєдналися до національної страйку, в результаті чого доступ на найвідвідуваніший у світі монумент закрили до ранку середи. Евакуація відвідувачів вежі почалася о 13:00 за Києвом, вже до 14:30 працівники мали намір примкнути до натовпу маніфестантів, які проводять ходу за маршрутом Монпарнас - площа Бастилії.

"Ми не володіємо достатньою кількістю працівників, щоб забезпечити доступ відвідувачів в умовах необхідного рівня безпеки", - повідомив представник компанії, що експлуатує пам'ятник.

За даними міністра внутрішніх справ Франції, до полудня в страйках взяли участь близько 500 тисяч французів. Профспілки очікують, що до вечора це число збільшиться до трьох мільйонів осіб.

Якщо влада не піде назустріч страйкуючим, французи обіцяють вийти на вулиці в найближчу суботу.
12 октября 2010, 16:03





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт