» Отдых » Новости туризма

Закарпатті приваблює туристів цвітінням нарцисів і вишні

    всего 84291 отеля

Закарпатті приваблює туристів цвітінням нарцисів і вишні

Закарпаття готується до прийому рекордного числа туристів в травні: імовірно, близько мільйона чоловік. Лише в перші дні місяця, за офіційними підрахунками, Закарпаття відвідали близько 500 тисяч чоловік.

За даними туристичної адміністрації регіону, гості їдуть в Закарпаття, щоб помилуватися квітучою вишнею, в якій зараз потопає Ужгород. Крім того, з 24 квітня по 14 травня в області проходять численні фестивалі, змагання і конференції, що залучають мандрівників не тільки з України, але й з країн ближнього зарубіжжя.

Так, в Ужгороді вже відбувся фестиваль вина та меду "Сонячний напій", а на найближчі дні намічені театральний фестиваль "Сталкер", свято проводів вівчарів на Боржавські полонини, гастрономічний фестиваль "Берлибашський банош", фестиваль дитячої пісенної творчості "Веселка над Тисою" , Дні Мукачевого та Берегова, фестивалі сиру та інші цікаві заходи.

Крім того, 9 та 10 травня очікується повне цвітіння унікальної Долини нарцисів поблизу міста Хуст, повідомляє "Газета по-киевски". У 2008 році був встановлений рекорд по відвідуванню долини - офіційно було продано 800 тисяч квитків для туристів, які приїхали помилуватися цим дивом.

Долина нарцисів займає близько третини площі Карпатського біосферного заповідника. Тут росте унікальний високогірний дикий нарцис, що не зустрічається в інших місцях Європи. Долина нарцисів - єдине місце у світі, де ці квіти ростуть у природі на висоті 180 метрів. Тут також представлено 498 видів різних рослин, у тому числі 15 видів квітів, які занесені до Червоної книги, 16 видів орхідей, а також 104 види птахів, 24 види метеликів.
05 мая 2010, 16:17





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт