» Отдых » Новости туризма

Стало відомо, яка країна найчастіше відмовляє українцям у візах

    всего 84291 отеля

Стало відомо, яка країна найчастіше відмовляє українцям у візах

Україна посіла друге місце в світі за кількістю виданих віз країнами-учасницями Шенгенської зони, заявив провідний експерт громадської ініціативи Європа без кордонів Олександр Сушко. Лідером за кількістю відмов в Україні виявилося консульство Іспанії в Києві.

Як повідомив Сушко, громадянам України видали 1,125,659 шенгенських віз або 9,2% від загальної кількості. За даним показником Україна поступається лише Російській Федерації (3,578,672 віз або 29,4%).

Експерт зазначив, що в Білорусі, яка в рейтингу займає шосте місце (449,351 віз), одна віза припадає на 21 людину, тоді як в Україні - удвічі менше - одна віза на 41-43 осіб. Таким чином, незважаючи на відсутність Угоди про спрощене оформлення віз і вищу вартість віз (60 євро, а не 35) середньостатистичний білорус відвідує ЄС удвічі частіше, ніж українець.

Вищі показники також у Молдови - одна віза на 27-29 осіб, проте необхідно враховувати, що більшу частину віз - це візи Румунії та Болгарії, які поки не входять в Шенгенську зону. Найнижче кількість віз на душу населення серед країн Східного партнерства отримує Азербайджан.

Найбільшим шенгенським консульством у світі є консульство Фінляндії в Санкт-Петербурзі, яке в 2009 році видало понад півмільйона віз. В Україні першість належить консульству Польщі у Львові (273,569 віз). У загальній складності консульства Польщі в Україні видали 39,8% всіх шенгенських віз.

Щодо кількості відмов, то їх рівень в Україні становить близько 4% від кількості заявок. Експерт зазначив, що в Албанії, а також у Боснії та Герцеговині ці показники становлять 13,5% і 6,3% відповідно.

Лідерами за кількістю відмов в Україні є консульство Іспанії в Києві (14,7%), консульство Німеччини в Києві (10,9%), а також консульства Латвії (10,2%) та Бельгії (9%). Низьку кількість відмов (1,5-3%) громадяни України в 2009 році отримували в консульствах Польщі, Словаччини, Угорщини, Швеції, Норвегії.

Сушко також вважає, що Україна останнім часом зробила один крок вперед і два кроки назад на шляху до безвізового режиму з ЄС. Досягненням, на думку експерта, є ухвалення Закону про захист персональних даних, який поки що недосконалий, але надзвичайно необхідний.

Кроками назад, за словами провідного експерта Європи без бар'єрів, є рішення уряду щодо повернення до випуску паспортів із вклеєними фотокартками і ліквідація державної міграційної служби.
13 сентября 2010, 15:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт