» Отдых » Новости туризма

Екопутешествія по Лівану стають популярнішими

    всего 84291 отеля

Екопутешествія по Лівану стають популярнішими

Ліван стає все більш популярним місцем для екотуризму та піших прогулянок. Особливим попитом користується 440-кілометровий маршрут, який перетинає країну з півночі на південь по гірських трасах і перевалів - від монастиря Кубайят (Qobeiyat) до міста Марджаюн (Marjayoun). З метою кращої організації туди водять лише невеликі групи.

Разом з туристами на маршрут виходять місцеві гіди, які знайомлять відвідувачів з мальовничими куточками: ущелинами, водоспадами, печерами, химерними кам'яними статуями. Харчування мандрівників організовано в гірських селищах: це дає можливість познайомитися із справжньою ліванської кухнею; крім того, продукти для приготування страв - екологічно чисті.

Серед шанувальників таких турпоходів попадаються заможні європейці, які вважають своїм обов'язком зробити пожертвування на той чи інший екологічний проект. Ці засоби допомагають підтримувати в хорошому стані невеликі заповідники, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Тим не менш Ліван не вирішив до кінця всі проблеми екології та природокористування. Нещодавно ЮНЕСКО заявила про намір викреслити із Списку Всесвітньої природної спадщини долину Кадіша (Нахр-Кадіша, Qadisha Valley). Її називають Святий річкою, тому що в ущелинах, крізь які Кадіша пробиває дорогу до моря, розташовані десятки стародавніх монастирів. Але зараз річка сильно забруднена, а на її берегах побудовані ресторани і безконтрольно влаштовуються пікніки. У відповідь на ультиматум ЮНЕСКО ліванський уряд пообіцяло взяти ситуацію під контроль, і вже знайдені спонсори.

У 2009 році Ліван прийняв 1,8 мільйона туристів - це на 39% більше, ніж роком раніше. Зростання турпотоку відзначається щомісяця. Прогнозується, що в 2010 році туризм безпосередньо принесе в економіку країни від 4 до 5 мільйонів доларів, збільшивши ВВП на 13%, і від 7 до 8 мільйонів доларів - непрямим чином.

Російським туристам для в'їзду в Ліван на термін до 30 днів віза не потрібна. Формально необхідно підтвердження бронювання готелю або ваучер, що підтверджує замовлені туристичні послуги.
23 августа 2010, 09:05

Туристические новости в тему:




отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт