» Отдых » Новости туризма

Ліван приймає все більше туристів

    всего 84291 отеля

Ліван приймає все більше туристів

У 2009 році Ліван прийняв 1,8 млн. туристів - це на 39% більше, ніж роком раніше. Зростання турпотоку відзначається щомісяця. Прогнозується, що в році, що наступив туризм принесе від 4 до 5 млн. доларів в економіку країни напряму, збільшивши ВВП на 13%, і від 7 до 8 млн. доларів непрямим чином.

До початку громадянської війни, яка приголомшувала країну з 1975 по 1990 роки, Ліван вважався Швейцарією Близького Сходу, а її столицю, Бейрут, за архітектуру називали Блакитним містом. Ліванський туризм почав відроджуватися після закінчення громадянської війни, але знову прийшов в занепад з початком війни в Ізраїлі в 2006 році, повідомляє Турпром. Знадобилося майже 2 роки, щоб туристична галузь змогла відновитися.

Невелика середземноморська країна, Ліван вміщує на своїй території величезна кількість пам'ятників історії, культури і незвичайне змішання традицій Сходу і Заходу. М'який і різноманітний клімат у поєднанні з рельєфом дозволяє займатися всіма видами активного відпочинку, а протяжне узбережжі дає можливість відпочити на морських курортах. При цьому Ліван - держава світське, а тому тут немає таких обмежень, які характерні для більшості країн ісламського світу - працюють нічні заклади та дискотеки, відкриті численні спортивні клуби та ресторани.

Середземноморське узбережжя Лівану - популярне місце для занять водними видами спорту. Тут зосереджена велика кількість курортних комплексів, пляжів і плавальних центрів. Пропонуються всі види водного спорту: лижі, серфінг, підводне полювання, яхти, дайвінг і багато іншого.
08 апреля 2010, 21:37





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт