» Отдых » Новости туризма

Ліхтенштейну вступив в Шенгенську зону

    всего 84291 отеля

Ліхтенштейну вступив в Шенгенську зону

Ліхтенштейн сьогодні відмінив перевірки на кордонах з країнами Шенгенської зони, ставши її частиною і зобов'язавшись виконувати шенгенські правила.

За даними ЄС, тепер більше 400 мільйонів європейців з 26 європейських країн будуть користуватися вільним проїздом по всій Шенгенській зоні.

"Шенгенська зона швидко зростає, що дозволяє все більшому числу європейських громадян і мандрівників з третіх держав вільно пересуватися через все більшу кількість країн. Із сьогоднішнім приєднанням Ліхтенштейну ми все далі розвиваємо одне з найголовніших досягнень ЄС", - цитує єврокомісара з внутрішньої політики Сесілія Мальмстрем сайт Єврокомісії.

Князівство Ліхтенштейн підписало шенгенську угоду про асоціацію з Євросоюзом 28 лютого 2008. Це був перший крок для вступу країни в Шенгенську зону.

Шенгенська угода передбачає скасування паспортно-візового контролю на кордонах ряду держав Європейського союзу.

Угода була спочатку підписана 14 червня 1985 року п'ятьма європейськими державами (Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Франція і Німеччина) в місті Шенген (Люксембург).

Шенгенська зона почала своє існування 26 березня 1995 року, коли прикордонний контроль був скасований на внутрішніх кордонах між першими учасниками угоди, до яких також приєдналися Португалія та Іспанія.

З урахуванням Ліхтенштейну до Шенгенської зони входять тепер 26 європейських держав.
19 декабря 2011, 19:33




отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт