» Отдых » Новости туризма

Президент Сирії виключив повторення єгипетського сценарію в його країні

    всего 84291 отеля

Президент Сирії виключив повторення єгипетського сценарію в його країні

Президент Сирії Башар Асад заявив, що незважаючи на події в Тунісі і Єгипті та їх вплив на регіон, положення в його країні залишається стабільним.

"Сирія - стабільна", - сказав Асад в інтерв'ю американській газеті The Wall Street Journal.

Він вважає, що курс, що проводиться його країною, не розходиться з "переконаннями" людей. Сирія, яку "бойкотує більшість країн світу", знаходиться, за словами Асада, у більш складному становищі, ніж Єгипет, якому "США надають фінансову допомогу".

"Наша економіка розвивається, тим не менш, ми не можемо задовольнити багато основні потреби населення. І, незважаючи на це, люди не піднімають повстання", - сказав він. Питання, вважає сирійський президент, не тільки в потребах людей, але і "в ідеології, у переконаннях і політиці, яку ви проводите".

На думку Асада, події в Єгипті викликані не тільки внутрішньою стагнацією, а й зовнішніми факторами, в тому числі політикою "великих держав, які протягом кількох десятиліть залучені до справи регіону".

"Відсутність світу (між арабами та Ізраїлем), вторгнення в Ірак, що відбувається в Афганістані, наслідки всього цього в Палестині та інших районах" і призвели, на думку Асада, до "відчаю і гніву".

Що стосується положення в Тунісі та Єгипті, то ситуація там, за словами сірійського лідера, "як і раніше туманна і неясна". Події в цих країнах сповістили, за словами Асада, про початок "нової ери" в регіоні, проте чи буде це ера, "що веде до більшого хаосу чи більшому порядку", залишається питанням. "Кінець поки неясний", - резюмував президент Сирії.

Нагадаємо, раніше насильницька зміна влади, що отримала в західних ЗМІ назву "жасминової революції", відбулася в Тунісі після масових заворушень в знак протесту проти свавілля влади і незадовільних умов життя. Результатом зіткнень демонстрантів з поліцією стала загибель по всій країні десятків людей, кілька сотень постраждали. 14 січня президент Тунісу Зін аль-Абідін бен Алі покинув країну.

Після подій у Тунісі масові демонстрації з вимогою відставки президента і уряду почалися в Єгипті. 28 січня на тлі безперервних народних хвилювань президент країни Хосні Мубарак відправив уряд у відставку. Він доручив сформувати новий кабінет міністрів колишньому міністру цивільної авіації Ахмаду Шафіку.
31 января 2011, 14:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт