» Отдых » Новости туризма

У США збільшується число готелів, в яких не курять

    всего 84291 отеля

У США збільшується число готелів, в яких не курять

Все більше американських готелів вводять заборону на куріння на своїй території. А влада Вісконсіна намір цього літа прийняти закон, повністю забороняє куріння в усіх готелях штату.

Багато готельні мережі вже зробили свій вибір на користь здорового способу життя, наприклад Westin Hotels & Resorts ввела заборону на куріння в своїх готелях ще на початку 2006 року, за нею послідувала Marriott, а в 2008 році до них приєдналася і Sheraton Hotels & Resorts.

Однак не всі підтримують їхній бік. Деякі власники готелів вважають, що така заборона негативно відіб'ється на готельному бізнесі, так як попит на кімнати для курців з боку постояльців залишається незмінним, і клієнти в прагненні отримати таку кімнату просто виберуть готель в іншому штаті.

У свою чергу, палять постояльці також незадоволені прийдешнім законом і готові порушувати його, використовуючи нехитрий трюк: після заїзду в номер клієнт димить сигаретою в кімнатах і потім спускає її в туалет. Після цього він дзвонить консьєржу і повідомляє, що в його номері пахне сигаретним димом. На пропозицію переїхати в інший номер клієнт відповідає відмовою, тому що він нібито вже розпакував речі. Таким чином, вина за порушення заборони падає на попереднього гостя, який вже виїхав і якому буде досить складно пред'явити претензії.

З іншого боку, некурящим людям, що потрапили в номер для некурців, який пропах димом від попереднього гостя, буде зовсім некомфортно. Пред'явивши претензії, такий постоялець може розраховувати на переїзд в інше номер і навіть в інший готель, якщо всі інші номери будуть зайняті, але все це потребує часу, зусиль і негативно позначиться на іміджі готелю.

Тим не менше багато американські готелі і раніше відмовляються від номерів для курящих і активно борються з порушниками. Наприклад, у ряді готелів штраф за куріння становить $ 150 - стільки коштує антитютюнова прибирання в номері, повідомляє Washington Post.
09 апреля 2010, 11:09





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт