» Отдых » Новости туризма

У голландському Маастріхті офіційно заборонено продавати марихуану іноземцям

    всего 84291 отеля

У голландському Маастріхті офіційно заборонено продавати марихуану іноземцям

Європейський суд підтримав рішення влади голландського прикордонного міста Маастріхт (Maastricht) про заборону продажу марихуани в кава-шопах міста відвідувачам, які не є громадянами Нідерландів.

Радикальні заходи, вжиті владою Маастрихта, були вимушеним заходом: наплив в цей прикордонний місто так званих "наркотичних туристів" з сусідніх Бельгії та Франції призвів до скарг з боку місцевих жителів і став джерелом натягнутості відносин між сусідніми країнами. За статистикою, наданою мером Маастрихта, кожен день кава-шопи міста відвідує близько 4000 туристів, і близько 70% є іноземцями, повідомляє eTurboNews.

Асоціація кофе-шопів Маастрихта оскаржила рішення влади у Європейському суді, як порушує європейське законодавство в питанні свободи пересування, а також свободи продажу товарів і надання послуг на території ЄС. Проте суд підтримав влади міста, засновуючи своє рішення на тому факті, що марихуана не є звичайним товаром, і її продаж не регулюється законами ЄС, так як взагалі є незаконною. Лише вживання марихуани в медичних або наукових цілях регулюється законом внутрішнього ринку, підкреслюється в рішенні.
21 июля 2010, 09:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт