» Отдых » Новости туризма

Дахи Копенгагена стануть садами

    всего 84291 отеля

Дахи Копенгагена стануть садами

Мерія датської столиці прийняла законопроект, спрямований на розвиток міста. У його рамках, зокрема, дахи міських будинків будуть озеленені. Таким чином, що закріпилася за Копенгагеном через мідних веж прізвисько "місто зелених дахів" отримає друге значення.

Згідно з документом, всі нові будівлі в місті, кут нахилу дахів яких не перевищує 30 градусів, будуть покриті газонами, клумбами, чагарником або деревами. В даний час загальна площа копенгагенських дахів складає близько 20 тисяч кв. метрів, і в рамках нової програми передбачено озеленити не менше чверті.

Рішення копенгагенської мерії - один із кроків зі зменшення викидів парникових газів, повідомляє ІТАР-ТАРС. Зелені дахи дозволяють знижувати температуру всередині будівлі влітку і зберігати в ньому тепло взимку, скорочуючи витрати на кондиціонування повітря та опалення. Вони поглинають до 80% опадів, знижуючи навантаження на систему каналізації. Крім того, тисячі звичайних розпечених дахів, покритих чорним гудроном або руберойдом, збільшують температуру повітря в місті в цілому, тоді як озеленені даху, навпаки, зменшують температуру повітря в навколишньому просторі.

Першою зеленим дахом називають висячі сади Семіраміди, що вважалися сьомим чудом світу. У Росії перші аналоги були побудовані ще в ХVII столітті в Московському Кремлі, а до кінця ХIХ століття ними пишався практично вже кожен купецький дім. Сади були на дахах чайного магазину на Мясницькій, Купецького клубу на Малій Дмитрівці, де нині знаходиться театр Ленком, прибуткового будинку на Кузнецькому мосту.

Покрівлі, покриті дерном або мохом, - один з типових елементів національної архітектури в країнах Північної Європи. Вони не рідкість у багатьох містах світу, наприклад, в Сан-Франциско, Торонто, Базелі, Цюріху, Бордо, Ліоні, Лондоні чи Мадриді.

Копенгаген вже зараз є одним з найбільш екологічно чистих міст і столиць Європи, в першу чергу завдяки зменшенню частки транспорту на вулицях і створення там сприятливого середовища для велосипедистів.
20 июля 2010, 19:55





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт