» Отдых » Новости туризма

У Єгипті створюють новий музейний комплекс

    всего 84291 отеля

У Єгипті створюють новий музейний комплекс

Новий музейний комплекс, який займає понад 458 000 квадратних метрів площі, буде частково відкритий для гостей Каїра восени 2012 року. Комплекс, в який повинен переїхати Єгипетський музей (столітнє будівлю щорічно відвідують понад мільйон чоловік), був закладений вісім років тому. У результаті вже незабаром в ньому будуть демонструватися вдвічі більше артефактів, ніж у старому музеї.

У старій будівлі Єгипетського музею в Каїрі десятки тисяч експонатів були приховані від очей цінителів мистецтва через відсутність відповідних приміщень. Всього колекція налічує близько 100 тисяч артефактів. Серед них - мумія фараона Тутанхамона, золоті вироби з його гробниці і репліки самого саркофага, повідомляє Associated Press.

На даний момент у нового музею старожитностей, розташованого в безпосередній близькості від пірамід Гізи, вже є своя електростанція і сховище, а також налагоджена сучасна система пожежогасіння. Днями перша леді Єгипту Сюзанна Мубарак презентувала перші два приміщення Великого єгипетського музею, на будівництво якого витрачено $ 600 мільйонів.

Найважливіша частина роботи нового музею проводитиметься в консерваційні центрі. 122 реставратора вже займаються відновленням 6800 пошкоджених артефактів з колекції музею. Також фахівці працюють над створенням єдиної комп'ютерної бази усіх експонатів. А сам консерваційні центр вже став найбільшим у світі. Безліч лабораторій створені спеціально для реставрації музейних цінностей Єгипту та інших держав регіону.
02 июля 2010, 12:09





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт