» Отдых » Новости туризма

Між Мадридом і Барселоною підуть бюджетні високошвидкісні поїзди

    всего 84291 отеля

Між Мадридом і Барселоною підуть бюджетні високошвидкісні поїзди

Навесні 2021 з'являться бюджетні рейси на високошвидкісної залізничної лінії Мадрид - Барселона. Конкурувати будуть дві компанії - французькі залізниці під своїм бюджетним брендом Ouigo і іспанська держкомпанія RENFE, яка створила окремий бюджетний бренд Avlo (до сих пір RENFE була єдиним перевізником на лінії, але без бюджетних рейсів).

Ouigo запланувала п'ять рейсів в день з 10 травня, три з яких будуть мати зупинку в Сарагосі. Час в дорозі - 2 години 30 хвилин для безупинних рейсів і 2 години 45 хвилин для інших. Тарифи починаються від 9 євро, але більшість рейсів продаються зараз за 15-19 євро, а рейси в пікові дні - за 25-39 євро. Провезення багажу коштує 5 євро (на станції - 20 євро), вибір місця - від 2 євро. Всі квитки неповоротні, за можливість обміняти потім квиток на іншу дату доведеться доплатити 7 євро при купівлі. Без такої попередньої доплати обмін варто вже 30 євро.

Потяги Avlo повинні почати роботу 23 червня з 4 рейсами в день, два з яких безупинний. Час в дорозі - таке ж, як у Ouigo. Вечірній рейс з Мадрида слід далі Барселони - до Фігерасі у французького кордону, приїжджаючи туди до півночі (зворотний потяг з Фігерасі йде на світанку). Пропозиція Avlo помітно дорожче: регулярні тарифи починаються від 10 євро (в реальності ціна левової частки рейсів - від 29 євро). Це не сильно відрізняється від цін звичайних небюджетних експресів AVE, тарифи яких при покупці за кілька тижнів на непікові рейси починаються приблизно від 40 євро. Провезення багажу в Avlo коштує 10 євро (на станції - 20 євро), вибір місця - від 8 євро. Всі квитки неповоротні, за можливість обміняти потім квиток на іншу дату доведеться доплатити 8 євро при купівлі. Без такої попередньої доплати обмін неможливий.

Безкоштовно в обох потягах можна провезти ручну поклажу розміром 55x35x25 сантиметрів і невелику особисту сумку (27x36x25 сантиметрів). Посадка на будь-який з цих поїздів буде закінчуватися за 5 хвилин до відправлення. Не виключено, що дата запуску може бути змінена з огляду на триваючу епідемії короновірусні інфекції.
05 февраля 2021, 18:28





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт