» Отдых » Новости туризма

Хорватська нацпарк заборонив туристам носити шльопанці

    всего 84291 отеля

Хорватська нацпарк заборонив туристам носити шльопанці

У хорватському національному парку Плітвіцькі озера (Plitvička jezera) введена заборона на носіння в'єтнамок і інший невідповідною для екскурсій по горах взуття через різке збільшення числа нещасних випадків з туристами, які намагаються зробити ефектне селфі.

Щотижня на Плітвицьких озерах фіксуються кілька трагічних інцидентів з відвідувачами національного парку, пише Lenta.ru. Нещодавно 20-річний турист з Канади послизнувся і впав з висоти близько 70 метрів, намагаючись зробити Селфі на скелі на тлі водоспаду. На щастя, він залишився в живих. А ось 54-річній мандрівниці зі Словаччини пощастило менше: жінка вирішила зробити фото на тому ж самому місці, перелізла через огорожу, зірвалася з обриву і загинула. Незадовго до цього літній чоловік і жінка з Німеччини відокремилися від своєї туристичної групи, щоб забратися вище на скелю, зірвалися і впали у воду. Жінка загинула на місці, а її чоловік помер у лікарні.

За даними рятувальників, щороку на Плітвицьких озерах гине мінімум одна людина і здійснюється близько 1200 рятувальних операцій - це в п'ять разів більше, ніж десятиліття тому. Рятувальники вважають, що зростання числа нещасних випадків пов'язаний зі збільшенням популярності селфі.

Хорватська служба порятунку в горах (Hrvatska gorska služba spašavanja) звернулася до відвідувачів в мікроблозі Twitter: "Дорогі туристи, ми вас поважаємо. Прийшов час вам почати поважати себе. Припиніть робити дурні і небезпечні селфі. Спасибі".
14 июля 2016, 16:04





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт