» Отдых » Новости туризма

В аеропорту Барселони з'явилося метро

    всего 84291 отеля

В аеропорту Барселони з'явилося метро

У Барселоні закрита лінія метро в аеропорт. Вона називається L9S (L9 Sud) і обслуговує обидва термінали аеропорту. Лінія значно спростить поїздку в аеропорт для багатьох пасажирів.

Слід мати на увазі, що лінія 9 торкається центр міста - поїздка туди можлива тільки з пересадкою, і займає чимало часу. Сама лінія 9 проходить по передмістю Ель-Прат, зачіпає західні райони Барселони і йде на північ міста. Безпосередньо з аеропорту будуть доступні поїздки, зокрема, до виставкового центру Fira з однойменною станцією метро і до стадіону футбольного клубу "Барселона" (станція Collblanc) .Для поїздки на метро з аеропорту в центр можна використовувати кілька варіантів. Один з них - пересадка на станції Torrassa на лінію L1, наступну уздовж центрального проспекту Gran Via і через площу Catalunya. Інший варіант - пересадка на станції Europa Fira на частоходящій автобус H12, що проходить всю довжину Gran Via. Час у дорозі від аеропорту до станцій пересадок - 20-25 хвилин, в цілому до центру міста - близько 40-50 хвилин.

Для деяких випадків поїздка на метро може зайняти трохи більше часу, ніж до цих пір на приміському поїзді R2, однак останній ходить лише раз в півгодини, тоді як метро - раз на сім хвилин. Крім того, приміський поїзд підходить тільки до старого терміналу 2, де зосереджені головним чином бюджетні та чартерні рейси (там є пересадка на метро), а лінія метро обслуговує і основний термінал 1. Приміський потяг залишається оптимальним варіантом для поїздки на головний вокзал Sants і до однією з центральних станцій Passeig de Gracia.

Потяги метро ходять з 5.00 до півночі (в п'ятницю - до 2.00, в суботу - цілодобово). Ціна поїздки від будь-якої станції до аеропорту - 4,5 євро (2,15 євро - ціна звичайного разового квитка плюс 2,35 євро аеропортова доплата). Разом з тим для квитків на певний період доплати немає: денний квиток T-Dia варто 8,4 євро (він підійде в основному тим, хто прилітає в Барселону вранці або відлітає ввечері або вночі). Квиток на кілька днів Hola BCN! варто 12,6 євро на два дні, 18,45 євро на три, 23,85 на чотири і 28,80 на п'ять. Однак тим, хто не планує їздити надто часто, краще купити блок з десяти квитків Т-10: він коштує всього 9,95 євро для поїздок в межах міста (кожен квиток діє 75 хвилин), але недійсний для поїздок в аеропорт на метро.
20 февраля 2016, 18:19





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт