» Отдых » Новости туризма

Як зробити безпечним своє перебування на Чемпіонаті світу з футболу: поради туристам

    всего 84291 отеля

Як зробити безпечним своє перебування на Чемпіонаті світу з футболу: поради туристам

Під час світової футбольної першості свої поради прибувають туристам дав фахівець з питань безпеки Йохан Бергер (Johan Burger). Шість правил повинні допомогти гостям зберегти в цілості й схоронності вміст своїх кишень та гаманців, щоб не стати жертвою шахраїв і грабіжників, як це трапилося з групою із трьох журналістів, акредитованих на чемпіонаті, що вже встигли стати жертвою озброєних «ловців перлин» у власному готелі в околицях Йоганнесбурга.

«Збройний напад на представників іноземних ЗМІ, подія минулого тижня неподалік від бази португальської команди в Магалісбурге (північніше Йоганнесбурга), знову виводить на авансцену те, що, на думку більшості жителів південноафриканської країни, представляє першорядну національну проблему і загрозу футбольним іграм року », - коментує подію видання« CSM ».

У цьому зв'язку Йохан Бергер, який представляє Інститут дослідження проблем безпеки і одночасно співробітник поліції ПАР, вирішивши, зі свого боку, сприятиме скороченню ризиків подібних подій, адресує свої рекомендації неосяжної (за прогнозами, 325. 000 чоловік) туристичної братії, яка має намір взяти участь в іграх світової футбольної першості.

1. Намагайтеся не афішувати на кожному розі, що ви приїжджий. Кримінал якраз і шукає тих, хто відчуває страх в незнайомій обстановці і не знайомий з елементарними профілактичними заходами, як то з тим, що гаманець потрібно тримати в передньому, а не в задній кишені. Не знаєте, як пройти в те чи інше місце, поцікавтеся у надійних людей, наприклад, у співробітників готелю, поліцейських або працівників магазину. Помітили, що хтось докучає вам своїми наполегливими пропозиціями про допомогу, ввічливо «Відшийте» такого «опікуна» і продовжуйте шлях в заданому напрямку або добирайтеся до безпечного місця.

2. Тримайте своє добро подалі від людських очей. Ніхто не сперечається з тим, що у вас відмінний смак на годинник і коштовності, але жителі ПАР воліють носити біжутерію, а то й зовсім обходитися без прикрас. Тримайте свої цінності (в тому числі паспорт, відеокамери та ін) на замку в таких місцях, як готельний сейф або в сумці у себе в номері. Коли знімаєте гроші, стійте впритул до банкомату так, щоб оточуючі не бачили, яку суму ви берете з карти.

3. Не ходіть по одному. Подібно всім світовим мегаполісам, в Південній Африці є місця, які відрізняються підвищеним рівнем небезпеки. Зовсім не виключено, що вас потягне побачити історичне минуле країни, а більшість таких пам'яток знаходяться в старих, густонаселених кварталах або в бідних містечках на зразок Соуето та Олександра. Поїхати туди можна тільки в складі туристичної групи, під керівництвом туроператора, якого вам порадили в готелі.

4. Прислухайтеся до порад місцевих жителів. Розпитайте консьєржа, керуючого готелем або пансіону. Нехай вони порекомендують вам, що слід подивитися і коли краще вирушати в поїздку. Більшість ресторанів і нічних клубів зосереджені в тих місцях, де нападу в принципі мловероятни, але ніколи не завадить скористатися порадою місцевих жителів, щоб знати, куди піти і коли найкраще повернутися назад. Не втрачайте пильність щодо викрадачів машин. Більшість з них «мітять» засіб пересування, а не на того, хто сидить за кермом або поруч. Якщо вам належить зіткнутися лицем до лиця з озброєним грабіжником, просто вийдіть з машини і віддайте ключі. Не намагайтеся вступати в перипетії або тягнути з передачею ключів. Якщо до вас на «хвіст» сіл підозрілий тип, постарайтеся добратися до найближчого поліцейського відділку або жвавого місця, наприклад, торгового центру, де більша ймовірність сховатися від потенційних грабіжників і шансів залишитися непоміченим, загубившись у загальному потоці машин. Чи не випинати, по можливості, назовні свої цінності (мобільні телефони, гаманці, ноутбуки і т. д. ). Ідеальний варіант - замкнути все це в багажнику автомобіля. Але пам'ятайте: якщо вже вам не вдалося уникнути збройного нападу, задля власної безпеки, не чиніть опір грабіжникам.

Що стосується трьох іноземних журналістів, які прибули для висвітлення Чемпіонату світу з футболу, і стали у вівторок увечері жертвою злочинців поблизу табору португальських спортсменів в околицях Йоганнесбурга, то, по вже повідомленнями, що надійшли, грабіжники увірвалися до них у номер, який ті займали в чотиризірковому готелі «Nutbush Boma Lodge» в передмісті Магалісбурга. Все сталося близько четвертої години ранку, коли гості спали. Під загрозою застосування вогнепальної зброї кримінальники викрали телекамери, паспорти і готівку.
15 июня 2010, 09:37





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт