» Отдых » Новости туризма

Як виспатися в літаку

    всего 84291 отеля

Як виспатися в літаку

Пасажири літаків дуже часто зазнають труднощів із засипанням під час перельоту. А безсоння, як відомо, може стати причиною порушення біоритмів і багатьох інших проблем зі здоров'ям. Вчені вважають, що нестача сну на 20% погіршує якість роботи мозку, тому, якщо туристу належить зміна часових поясів, йому необхідно поспати в літаку, пише Fox News. Як же це зробити? Найдосвідченіший сомнолог з Вашингтона Террі Крелл дає поради, як відпочити під час тривалого перельоту - зануритися в глибокий сон або хоча б злегка подрімати.

Плануйте заздалегідь

Хоча і звучить просто, але може виявитися складним на практиці. Однак, планування позитивно позначиться на сні як під час перельоту, так і до нього, вважає Крелл. Якщо вам потрібен час на збори, подумайте, як ви доберетеся в аеропорт і подбайте про те, щоб вдома все було в порядку, поки ви у від'їзді, - і не в останній момент, а за кілька днів до вильоту. Таким чином, ви позбудетеся від частини проблем, і вам буде легше заснути.

Медитуйте

Аудіопріложенія, які учать медитації, стрімко набирають популярність. Заспокійливий розмова допомагає мозку розслабитися. Слухач змушений використовувати всі свої почуття: наприклад, вам кажуть, що ви на пляжі, і ви вже чуєте шум хвиль, бачите небо, вдихаєте аромат квітів і солоної води. Така методика допомагає звільнитися від напруги і заснути.

Аромат лаванди допоможе заснути

Запах лаванди діє як заспокійливе, і більше того, крихітний пляшечку з аромамаслами не складно взяти в поїздку, стверджує Террі. Згідно з результатами невеликого дослідження, всі, хто вдихав аромат лаванди перед сном або користувався аромоподушкой з екстрактом лаванди, добре висипалися. Крім того, у всіх випробовуваних знизилося артеріальний тиск. Нанесіть кілька крапель олії на вашу подушку, на скроні та зап`ястя, коли зручно влаштувавшись в кріслі літака і будете готові заснути.

Забудьте про розваги на борту

"Неважливо, чи хочете ви подивитися останню новинку кінопрокату чи ні, - говорить Крелл. - Не дивіться телевізор!". Якщо велику частину польоту ви проведете біля екрану, в результаті, сітківка ваших очей буде роздратована, а організм не зможе налаштуватися на сон через яскравого світла.

Складіть список справ

Щоб навчитися не турбуватися під час відпочинку, Крелл рекомендує завести корисну звичку: "Перед сном складайте список справ на майбутній день. Цей спосіб допоможе вам перенести ваші важливі справи і обов'язки на папір, ваша свідомість очиститься, і ви зможете заснути".

Візьміть з собою домашнє тепло і затишок

Щоб відмінно виспатися на борту, Крелл радить пасажирам спробувати опинитися в затишній і знайомому середовищі. Якщо у вас є улюблена подушка, не забудьте взяти її з собою. Її запах подарує вам відчуття домашнього тепла, і організм вирішить, що настав час відпочинку. Такого ж ефекту допоможе досягти улюблений светр або шарф.
06 декабря 2015, 15:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт