» Отдых » Новости туризма

Італійські гірськолижні курорти вводять плату за порятунок туристів

    всего 84291 отеля

Італійські гірськолижні курорти вводять плату за порятунок туристів

Гірськолижні курорти Італії з цього року зроблять службу порятунку на схилах платною. Щорічно в регіоні Валле-д'Аоста рятувальники з трас більше 3 тисяч гірськолижників, і багато з них потрапляють в неприємності за власним легковажності або неуважності. Тепер виклик рятувальника на снігоході в цьому регіоні обійдеться потерпілому в 200 євро, а в областях Альто-Адідже і Больцано - в 100 євро. Виклик вертольота обійдеться в кілька тисяч євро. Мова йде про випадки, коли виклик рятувальника не пов'язаний з травмами і екстреними ситуаціями.

Високими штрафами власники курортів намагаються змусити туристів дотримуватися правил безпеки під час катання, повідомляє "Коммерсант". Рятувальники розповідають, що лижники часто ігнорують попередження синоптиків, катаються на необладнаних трасах або забираються на схил у нетверезому стані, і потім не можуть самостійно спуститися. Тепер за свою недбалість гірськолижникам доведеться платити.

Експерти нагадують туристам про необхідність купувати спеціальну страховку на період активного відпочинку. Такий поліс покриває і евакуацію зі схилу, і надання першої допомоги. Однак слід пам'ятати про те, що якщо лижник хоча б трохи нетверезий, на виплати розраховувати не доведеться, тому любителям катання краще взагалі не вживати алкоголь на відпочинку.
03 декабря 2015, 13:13





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт