» Отдых » Новости туризма

Італійські будинки з привидами приваблюють туристів

    всего 84291 отеля

Італійські будинки з привидами приваблюють туристів

В Італії є безліч замків, старих резиденцій і напівзруйнованих будинків, що приваблюють аматорів надприродного. В цих дивних місцях змішуються воєдино історія та народні легенди. Як стверджують італійці, в деяких старовинних будівлях душі їх померлих власників так і не знайшли вічний спокій і продовжують бродити по кімнатах. Портал "Італія по-русски" склав список найвідоміших місць проживання привидів.

Замок Феніс, Валле-д'Аоста.
Незважаючи те, що другий поверх замку давно забиті і недоступний для туристів, багато відвідувачів стверджують, що звідти часто доносяться звуки кроків і тривожні звуки, схожі на плач.

Палаццо Веккьо, Флоренція.
Легенда свідчить, що примара Бальдо П'єро Бруні, відомого в історії як Бальдаччо Ангиари, досі поневіряється між розкішними залами флорентійського палацу. Ненависний Козімо Медічі Бальдаччо був убитий 6 вересня 1441 саме в Палаццо Веккьо. Тіло Ангиари було потім кинуто у вікно і обезголовлене публічно на площі Синьорії. Здається, що примара досі чекає помсти.

Кa'Даріо, Венеція.
Цей особняк розташований в районі Дорсодуро (Dorsoduro) з видом на Гранд-канал. Резиденція, нібито, носить на собі печатку стародавнього прокляття: згідно з легендою, всі власники цієї будівлі будуть приречені на банкрутство або помруть насильницькою смертю. Першою "жертвою" стала Маріетта, дочка власника Джованні Даріо, яка покінчила життя самогубством після фінансового краху чоловіка. Чоловік Маріетти також не уникнув долі і був заколот, в той час як їх син загинув на острові Крит. Остання трагедія, що сталася в особняку, датується 2002 роком.

Вілла Фоскарі, Малконтента.
Легенда свідчить, що в резиденції була укладена в покарання за свій розбещене поведінка одне знатна дама, що належить до роду Фоскарі. Дама жила в цьому місці останні тридцять років свого життя. Кажуть, привид знатної леді досі бродить близько вілли.

Кастелло-делла-Ротта, Монкальери, Турин.
Цей замок знаходиться в центрі перетину потужних енергетичних потоків: стрілка компаса та електричні прилади в цьому місці "божеволіють". Саме тому вважається, що даний факт приваблює в замок безліч "відвідувачів з потойбічного світу". Туристи стверджують, що бачили тут примари лицаря на коні, священика (щороку 14 червня), літній няні, кардинала, який сидить і читає книгу, і чоловіка, одягненого в чорне, який повертається до місця своєї смерті.

Башта Диявола, Замок графів Гвіді-ді-Поппі, Ареццо.
Замкова вежа є, згідно з легендою, пристановищем примари Матільди, яка жила в XIII столітті і була дружиною графа Гвіді. Користуватися постійно тривалою відсутністю чоловіка, Матильда мала безліч коханців, але боялася викриття. Таким чином, жоден з молодих людей не вийшов живим із замку. Жителі Поппі, однак, атакували замок і замкнули жорстоку дворянку у вежі, де вона померла від голоду і спраги.

Фортеця Торріана, Ріміні.
Тут бродить привид нещасної дівчинки, Гвендолін. Дитина народилася альбіносом, що наприкінці XIV століття розцінювали, як диявольську мітку. Батьки вирішили пофарбувати волосся дівчинки, щоб приховати цей факт, але волосся дитини і зовсім придбали світло-блакитний відтінок, за що її прозвали "Azzurrina". Кажуть, що якщо прислухатися, з підземного тунелю замку досі чується плач дитини.

Монастир Святої Радегонди, Мілан.
Церква в даний час не діюча і частково зруйнована, зберігає в своїх стінах моторошну легенду. Тут власним батьком була вбита дочка Бернабо Вісконті, замкнена в монастир, щоб приховати сліди адюльтеру.

Замок Турес, Південний Тіроль.
Зал відьом або духів був колись особистою кімнатою Маргарити фон Тауферс. Згідно з легендою, дівчина була закохана в начальника своєї гвардії і спочатку сім'я була проти їхнього шлюбу. Після довгих умовлянь батько пішов на поступки, однак обдурив свою дочку: в день весілля коханий був убитий стрілою біля вівтаря церкви. Маргарита закрилася у своїй кімнаті, де плакала безперервно протягом семи років, а потім, в сьому річницю смерті свого коханого, кинулася з вікна. Під час зйомок фільму 1972 "Найкрасивіша ніч у моєму житті", які проводилися в замку, сам виконавець головної ролі Альберто Сорді повідомив, що він та інші актори чули стогони примари.

Замок Сфорца, Імола.
Згідно з легендою, по замку кине привид Катерини Сфорца, відомої своїм твердим характером і завзятістю. Дворянка оглядає свій маєток і охороняє його від небажаних відвідувачів, стверджують очевидці.

Замок Мурат, Калабрія.
Під час наполеонівського періоду Джоаккіно Мурат, чоловік сестри Наполеона, був схоплений Фердинандом IV Бурбоном і замкнений у замку, де в 1815 році був застрелений. Жителі Піццо-Калабро кажуть, що вночі із замку доносяться звуки ланцюгів, як ніби дух Мурата вимагає вендети.
29 ноября 2015, 12:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт