» Отдых » Новости туризма

У Єгипті стався військовий переворот

    всего 84291 отеля

У Єгипті стався військовий переворот

Чинний президент Єгипту Мухаммад Мурсі повалений і поміщений під домашній арешт в результаті військового перевороту. Він був обраний на пост глави держави лише рік тому, і річниця його правління була відзначена масовими заворушеннями.

Поштовхом до перевороту послужив бій минулої ночі в Каїрі між " Братами-мусульманами " і городянами, під час якого ісламісти відкрили стрілянину по неозброєних громадянам. В результаті загинули 17 людей, більше 600 постраждали.

Тимчасовим керівником країни став голова Вищого конституційного суду Єгипту Адлі Мансур. Як повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на єгипетський телеканал " Аль-Хаят ", Мурсі позбавлений всіх повноважень, і військові заборонили державному телебаченню публікувати які-небудь заяви, які виходять із президентської канцелярії. Крім того, верховний наставник " Братів-мусульман " - організації, членом якої є повалений президент Єгипту, - Мухаммед Бадіа був заарештований вранці 3 липня на північному заході країни силами держбезпеки і спецназу за підтримки військової поліції. Пересування ще кількох сотень членів цієї організації, які займали високі пости, також обмежено силовиками.

Виступаючи 3 липня з телезверненням до нації, міністр оборони країни Абдель Фаттах ас-Сісі оголосив про призупинення дії конституції, формуванні уряду технократів і комітету з національного примирення - за участю представників усіх політичних сил.

Військові взяли під свій прямий контроль всі повітряні і морські гавані Єгипту. Армія розмістила війська і бронетехніку на площах міст, поблизу урядових установ і важливих об'єктів інфраструктури.

На Синайському півострові, де розташовані популярні у росіян курорти, армія і поліція приведені в стан повної бойової готовності. Дислокованих на півночі регіону військовослужбовцям лунає автоматична зброя, на дахах урядових будівель займають позиції снайпери, в небі літають військові вертольоти. Надходить інформація про розпочаті зіткненнях між прихильниками і супротивниками Мурсі в різних містах Єгипту і перші жертви. Туристам настійно рекомендується не залишати території своїх готелів.
04 июля 2013, 01:33





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт