» Отдых » Новости туризма

Хорватія вступила в Євросоюз

    всего 84291 отеля

Хорватія вступила в Євросоюз

Хорватія офіційно вступила в Євросоюз, ставши 28-м членом організації.

Відзначається, що столиця країни Загреб і десятки інших міст зустрічають новий статус країни у святковій атмосфері - концертами, виставами та феєрверками на центральних площах. На урочистостях виповнюється гімн Євросоюзу Ода до радості.

Символічні акції проходять в цей час на двох прикордонних КПП, з яких організовані телетрансляції. У Баяково на хорватсько-сербського кордону в присутності офіційних осіб і журналістів урочисто відкрита табличка зі знаком Євросоюзу.

Одночасно на КПП Брегана між Хорватією і Словенією забирається знак " Митне управління Республіки Хорватії ", що символізує скасування митних бар'єрів Хорватії з іншими країнами ЄС.

З понеділка представники Хорватії починають роботу в органах Євросоюзу. У Єврокомісії країна отримала крісло комісара з захисту прав споживачів, яке займе Невен Міміца. Досі він був віце-прем'єром в уряді Хорватії. У Європарламенті (766 членів після вступу Хорватії) у країни 12 місць. Їх займуть представники партій, що показали кращі результати на перших в історії країни виборах до Європарламенту 14 квітня цього року. Голосування тоді було відзначено низькою явкою - близько 21% (право голосу мали 3,74 мільйона чоловік).
01 июля 2013, 11:49





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт