» Отдых » Новости туризма

Падіння турпотоку до Хорватії досягла 50%

    всего 84291 отеля

Падіння турпотоку до Хорватії досягла 50%

Хорватія пожинає плоди своєї легковажного ставлення до зміни візового режиму: нинішнім літом потік російських туристів знизився на рекордні 50%.

Саме по собі введення віз не обов'язково призводить до зменшення кількості туристів, тим більше - такому значному. Безліч держав світу мають з Росією візові режими, проте завдяки простій та зрозумілій процедурі отримання дозволу на в'їзд це не є проблемою, і туристи приїжджають в ці країни все частіше. Хорватія ж зуміла відлякати гостей абсолютно непродуманими кроками, і це при тому, що Європа має в своєму розпорядженні багаторічним досвідом візової роботи з Росією. Якби країна, замість винаходу власних правил, скористалася б готовими шаблонами, відсоток падіння турпотоку не перевищив би прогнозованих раніше 10-15%.

Замість того, щоб відкрити візові центри завчасно, Хорватія спочатку спробувала сама приймати всі заявки силами співробітників дипмісії. Гігантські черги і незрозумілі вимоги відразу ж відлякали частину потенційних мандрівників, а так як багато хто планує літні поїздки саме навесні, вибір вже тоді був відданий Чорногорії, Іспанії та іншим країнам.

Не можуть не викликати подиву і намічені дати відкриття візових центрів. Притому, що їх створюється як мінімум два десятки, почнуть роботу вони протягом літа, тобто тоді, коли потенційні туристи вже повинні були проводити свій час в Хорватії.

До теперішнього часу країна має лише візовими центрами в Москві, Петербурзі, Єкатеринбурзі та Ростові-на-Дону. Всі інші здобувачі з величезної Росії повинні особисто приїжджати до Москви для подачі заявки. У результаті, крім вимогливих столичних жителів, що мають під рукою безліч оперативно працюючих консульств, Хорватія практично втратила туристів і з регіонів.

При цьому представники турбізнесу Чорногорії в ці дні відзначають воістину небувалий наплив туристів з Росії. А в хорватській Істрії - колись популярному місці відпочинку росіян - фіксують 50-процентне падіння турпотоку. За повідомленням Balkanpro. ru, місцева влада теж звинувачують у цьому дипломатів.

Відпочиваючи в Хорватії, російські туристи витрачають більше 100 євро на добу - в два рази більше за інших іноземців. На відпочинок вони в середньому витрачають 8 днів, що на 3 дні більше, ніж середньостатистичний мандрівник. Для того щоб повернути ці показники, країні необхідно продовжити роботу щодо полегшення візових процедур, взявши приклад з інших держав.
20 июня 2013, 11:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт