» Отдых » Новости туризма

Заворушення в Стамбулі: туристам слід бути обережними

    всего 84291 отеля

Заворушення в Стамбулі: туристам слід бути обережними

Третій день у Стамбулі, Анкарі та інших великих містах Туреччини тривають масові протести і сутички демонстрантів з поліцією. При розгоні вуличних акцій органи правопорядку застосовують сльозогінний газ і водомети.

Перші демонстрації в Стамбулі пройшли 31 травня - приводом для них стали плани влади побудувати торговий центр на площі Таксим і на території прилеглого до неї парку Гезі. У ніч на 1 червня акція протесту на площі Таксим переросла в безлади, повідомляє Lenta. ru. Екологічні гасла змінилися на політичні, і демонстранти зажадали відставки уряду Реджепа Тайіпа Ердогана, якого звинувачують у авторитарності. 1 червня стамбульських демонстрантів підтримало населення інших міст Туреччини, зокрема, в Анкарі протестувальники зайняли одну з центральних площ.

Поліція жорстоко придушує акції протесту, і навіть сам Ердоган визнав, що поліцейські необгрунтовано застосовують силу. Це викликало нові спалахи антиурядових виступів. По всій країні силовики затримали близько 1000 чоловік. У центрі неприємних подій ризикують виявитися і туристи, яким слід зараз дотримуватися обережності і уникати місць скупчення демонстрантів.
02 июня 2013, 11:56





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт