» Отдых » Новости туризма

Зсув знищив мальовничий водоспад у Туреччині

    всего 84291 отеля

Зсув знищив мальовничий водоспад у Туреччині

У Туреччині обвалом знищений один з наймальовничіших природних куточків країни - водоспад Гюней (Güney Şelalesi, у перекладі з турецької - " Південний " ). Двадцятиметровий каскад, розташований в 70 кілометрах на північ від міста Денізлі, у села Чіндіре ( Cindere ), щорічно відвідували близько 20 тисяч туристів. Зараз він похований під глиною і уламками скельної породи.

Денізлі ( Denizli ) знаходиться в 410 кілометрах на північний захід від Анкари. У числі його інших визначних пам'яток - гарячі джерела і руїни античних міст. Під час сходження зсуву туристів біля водоспаду не було; незначні травми отримала одна людина з числа працівників місцевої сфери відпочинку. За попередніми оцінками, зсув стався через розмиття породи.

П'ять років тому природні потоки, які приходять до водоспаду, практично вичерпалися, тому було прокладено близько 600 метрів водоводу, який і став основним джерелом його життя, повідомляють Вести. Можливо, ця міра у результаті і призвела до зсуву. Місцева адміністрація обіцяє ретельно вивчити причини того, що сталося і по можливості відновити водоспад.
18 мая 2013, 12:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт