» Отдых » Новости туризма

Республіка Кіпр обмежила ввезення валюти на Північний Кіпр

    всего 84291 отеля

Республіка Кіпр обмежила ввезення валюти на Північний Кіпр

Влада Кіпру, посилаючись на фінансову кризу і необхідність контролю за рухом грошових коштів, ввели обмеження на переміщення валюти по території острова. Йдеться про лімітованої сумі, яку турист або місцевий житель може ввезти з грецької частини Кіпру в окуповану турецьку зону.

Нагадаємо, Кіпр з 1960 року - незалежна суверенна республіка з президентською формою правління. Однак з 1974 року північна частина острова окупована турецькими військами з утворенням невизнаної світовим співтовариством Турецької республіки Північного Кіпру. 1 квітня 2004, після того як південний (грецький) Кіпр вступив у ЄС, межі між двома частинами острова були відкриті для вільного пересування туристів і місцевих жителів. Разом з тим обидві ці території як і раніше не визнають суверенітет один одного, і конфлікт далекий від вирішення.

Нове правило про ввезення валюти не стосується туристів, які приїжджають на курорти Кіпру. Обмеження торкнуться тільки тих, хто планує відвідати територію Північного Кіпру. Ліміт встановлений на рівні 300 євро для місцевих жителів і 500 євро для іноземців (або еквівалент цих сум в іншій іноземній валюті). Інші гроші на КПП, що діють між обома частинами Кіпру, будуть вилучені грецькою стороною.

Відповідний закон прийнятий 14 квітня. При цьому в документі говориться не про терміни поїздки на невизнані території, а про число в'їздів. Тобто при подорожі на будь-який термін турист зможе ввести в Північний Кіпр лише 500 євро; ніякі декларації для збільшення ліміту не розглядаються. При цьому якщо перетинати кордон щодня, сума ввезення залишається тією ж. Крім того, у разі в'їзду в Північний Кіпр з Туреччини (звідки літають літаки і ходять пороми) проблем з ввезенням грошей бути не повинно: закон прийнятий лише Республікою Кіпр.
16 апреля 2013, 16:26


Тэги: кризис на Кипре, проблема ввоза денег





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт