» Отдых » Новости туризма

Сінгапур визнаний кращим аеропортом світу, Домодєдово і Шереметьєво - Східної Європи

    всего 84291 отеля

Сінгапур визнаний кращим аеропортом світу, Домодєдово і Шереметьєво - Східної Європи

Московський аеропорт Домодєдово вчетверте поспіль займає перше місце у Східній Європі в щорічному рейтингу аеропортів британської дослідницької компанії Skytrax. Другий і третій призи дісталися Шереметьєво і Будапешту - вони помінялися місцями. Далі розташувалися Астана і Алма-Ата (на думку упорядників акції, вони дивним чином теж потрапляють в європейську категорію). Московський Внуково став сьомим у регіоні, інші російські аеропорти в рейтинг не потрапили. Дослідження якості обслуговування проводилося шляхом опитування більше 12 мільйонів пасажирів протягом року. Всього було згадано чотири сотні аеропортів, які оцінювалися по 39 критеріям.

Кращим аеропортом світу за підсумками опитування визнаний Сінгапур, торік колишній другим. Друге ж місце отримав минулорічний переможець - Сеульський Incheon. Найбільш частий лідер попередніх років - аеропорт Гонконгу - опустився з третьої на четверту сходинку, помінявшись місцями з Амстердамом. У десятку також потрапили Пекін, Мюнхен, Цюріх, Ванкувер, токійський Haneda і лондонський Heathrow. Другу десятку склали Франкфурт, Окленд, Нагоя, Куала-Лумпур, токійський Narita, Копенгаген, Осака, шанхайський Hongqiao і Абу-Дабі.

У загальносвітову сотню потрапили тільки два російських аеропорту. Домодєдово зайняв 49-е місце (роком раніше він був на 40-й позиції, у 2011 році - на 36-й). Шереметьєво, навпаки, додає, ставши 89-м (у 2012 році він був на 98 місці, в 2011 році - на 105-й позиції).

По окремих терміналам перемогу здобув 5-й у Heathrow, далі йдуть 3-й сінгапурський, 4-й мадридський, міжнародний в Атланті і 3-й пекінський. Кращим бюджетним аеропортом визнаний лондонський Stansted, кращий преміум-сервіс надається терміналом Qatar Airways в Досі. Приз за найбільший прогрес дістався Франкфурту (Внуково став у цій номінації п'ятим).

Сінгапур переміг у номінації " Розваги в аеропорту ", Копенгаген - " Проходження контролю безпеки ", токійський Haneda - " Чистота в терміналі ", Мюнхен - " Кращі кафе і ресторани ", а лондонський Heathrow - " Кращі магазини Duty Free ". Кращим по проходженню прикордонного визнаний Куала-Лумпур, з обробки і доставки багажу - Цюрих, по транзитному сервісу і роботі персоналу - Сеульський Incheon. У номінації " Кращий аеропортовий готель " знову переміг гонконгський Regal Airport Hotel.

Регіональними переможцями крім Сінгапуру і Домодєдово стали: Кейптаун в Африці, Мюнхен в Центральній Європі, Амстердам - - В Європі і Західній Європі, Стамбул - в Південній Європі, Хельсінкі - у Північній Європі, Абу -Дабі - на Близькому Сході, Ванкувер - у Північній Америці, Панама - в Центральній Америці, Ліма - в Південній Америці, Окленд - в Океанії, Хайдарабад - в Індії і Пекін - у Китаї.
10 апреля 2013, 21:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт