» Отдых » Новости туризма

Фінський курорт запрошує помилуватися північним сяйвом в темряві

    всего 84291 отеля

Фінський курорт запрошує помилуватися північним сяйвом в темряві

Для того, щоб туристи і місцеві жителі могли вечорами милуватися північним сяйвом, в селищах у сопки Юлляс і однойменного курорту у фінській Лапландії було вирішено відмовитися від вуличного освітлення.

Зокрема, світло вимикається в 22:00, і після цього часу тут працюють тільки вивіски кафе, магазинів та інших установ. Крім того, освітлювати вулиці після відключення ліхтарів допомагає яскраво-білий сніг, повідомляє Lenta. ru. Цікаво, що місцеві жителі здебільшого навіть не помітили змін, але туристи вже встигли оцінити нововведення і поспостерігати за північним сяйвом.

За прогнозами вчених, протягом цієї зими північне сяйво буде особливо яскравим. Це пов'язано з циклом сонячної активності, який складає 11 років і досягне свого піку нинішньої зими. Крім Юлляс, милуватися північним сяйвом у Фінляндії можна в національному парку Пюхя-Луосто (Pyhä-Luosto), В муніципалітеті Інарі ( Inari ) і багатьох інших місцях.

Юлляс (Ylläs) посідає перше місце в країні по перепаду висот (463 метрів ) і довжині гірськолижних трас ( до 3 кілометрів ). У 2002 році він був визнаний кращим лижним курортом в країні. Тут багато простору, а відокремлені котеджі чудово вписуються в пейзаж.
06 декабря 2012, 13:49





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт