» Отдых » Новости туризма

Туреччина посилила вимоги до паспортів туристів

    всего 84291 отеля

Туреччина посилила вимоги до паспортів туристів

За повідомленням Ростуризму, міністерство закордонних справ Турецької Республіки озвучило обов'язкова вимога до паспорта для в'їзду в країну. Починаючи з 2013 року в паспорті необхідно мати вільне місце для проставлення штампів.

Ця вимога не є новим: правила постановки прикордонних штампів свідчать, що штампи про в'їзд і виїзд повинні стояти поруч. Це займає, в середньому, чверть сторінки. Але, мабуть, не всі туристи, які приїжджають до Туреччини, мають вільне місце в паспортах, тому країна і випустила окреме розпорядження.

Згідно з документом, до 31 грудня 2012 року за відсутності вільного місця в паспорті іноземним громадянам для проставлення в'їзних-виїзних штампів, візової марки або відмітки одноразово буде видаватися бланк в'їзду-виїзду. Мандрівники повинні мати цей папір при собі протягом всього періоду перебування в Туреччині і зобов'язані надати її співробітникам прикордонної служби при виїзді. А з початку наступного року іноземні громадяни, які прибудуть до Туреччини з паспортами без вільного місця на сторінках, будуть повернені назад без оформлення в'їзних процедур.

Нова вимога в першу чергу стосується тих туристів, які отримують візу після прибуття в Туреччину. Раніше в їх число входили і росіяни: до введення безвізового режиму з Туреччиною їм, крім прикордонних штампів, також вклеювалася та візова марка, що займало багато місця на сторінці. Тепер російським туристам проставляються лише штампи. Нове розпорядження було випущено, по всій видимості, через зростання числа туристів з різних країн світу з паспортами, в які нікуди вклеїти марку. Але і росіянам перед поїздкою до Туреччини слід вивчити сторінки свого паспорта на предмет наявності там вільних хоча б чверті сторінки.
20 ноября 2012, 17:40





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт