» Отдых » Новости туризма

Польща відкликала всіх візових консулів з Луцька

    всего 84291 отеля

Польща відкликала всіх візових консулів з Луцька

Міністерство закордонних справ Польщі відкликало всіх візових консулів і генерального консула Марека Мартінек зі свого представництва в Луцьку в зв'язку з виявленими порушеннями при видачі віз.

Про це директор консульського департаменту МЗС Польщі Мирослав Гаєвський повідомив сьогодні на прес-конференції у Варшаві.

Він зазначив, що проведена працівниками міністерства перевірка, яка завершилася вчора, виявила низку порушень у консульстві Польщі в Луцьку. Серед таких порушень Гаєвський назвав надання "преференційних умов" для отримання віз частини заявників, які могли отримати візи без черги, і створення "віртуальної черги" офіційним посередником - візовим центром VFS Global в Луцьку, роботу якого повинні були контролювати працівники консульської установи.

"Ми видаємо візу практично кожному, хто подає заявку, і тому сама видача візи не є" вирішенням питання ". Найголовніше - це час. Особи, які зараз реєструються, можуть подати заявку на отримання візи в жовтні, в той час ті, хто безпосередньо звертаються, можуть навіть на наступний день ", - повідомив Гаєвський.

За його словами, візові консули в Луцьку "з незрозумілих причин" практикували зволікання з видачею віз низці особам.

Він також повідомив, що працівники Луцького пункту прийому візових заяв, створеного компанією VFS Global, за посередництва якої з кінця минулого року можна отримувати польські візи, обманювали людей, які до них зверталися.

"Де-факто, у пункту прийому віз було місце (для подачі документів) на наступний день, а людям говорили, що найближчий термін є на наступний тиждень... Це така штучна чергу. Можна запитати, чому вона була створена? ", - Зазначив представник МЗС Польщі.

Він повідомив, що перевірка виявила з початку року 3,7 тисячі випадків необгрунтованої "преференційної" видачі віз, зазначивши, що в минулому році консульство у Луцьку видало близько 100 тисяч віз.

Гаєвський сказав, що працівники МЗС не виявили в діях консульських працівників "безпосередніх доказів" корупції, зазначивши, що такі матеріали уповноважені збирати правоохоронці.

"Ми не можемо цього підтвердити за допомогою механізмів, які ми маємо, і єдине, що могли зробити в ситуації, коли не маємо повної довіри до консулам, - повністю їх замінити", - сказав він.

Гаєвський уточнив, що з консульства відкликані всі 5 візових консулів, а також генконсул Мартінек у зв'язку з тим, що не забезпечив відповідний нагляд за процесом видачі віз.
10 августа 2012, 17:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт