» Отдых » Новости туризма

Швейцарія намагається залучити туристів знижками

    всего 84291 отеля

Швейцарія намагається залучити туристів знижками

У нинішньому сезоні Швейцарії припадає як ніколи активно боротися за туристів: через зміцнення національної валюти відпочинок на гірськолижних курортах цієї країни значно подорожчав. Для того щоб зберегти своїх відвідувачів, які цілком можуть віддати перевагу французькі або австрійські Альпи, швейцарські гірські центри активно знижують ціни.

Більше половини постояльців швейцарських готелів - жителі країн, в яких національною валютою є євро. За останні два роки євро втратив проти франка майже 20%, і Національному банку Швейцарії довелося навіть встановити обмеження зростання курсу. Тим не менш термін проживання туристів на гірськолижних курортах країни в цьому році знизився на 4,2%.

Зараз, коли економіка тільки почала відновлюватися після кризи, зростання франка означає, що туристи все частіше обирають більш бюджетні місця відпочинку, які може запропонувати, наприклад, сусідня Австрія. У Швейцарії ж багато готелів заброньовані лише наполовину. А знамениті місцеві шале можна було вибрати в останню хвилину перед відправкою на різдвяні канікули, тоді коли раніше їх було потрібно бронювати ще в серпні.

Дослідження провели аналітики найбільшої фінансової компанії Bloomberg, зазначивши та тенденцію до зниження цін в Швейцарії. За їх даними, в сезоні 2011/2012 на курорті Віллар в будні дні можна придбати абонемент на підйомник зі знижкою 30%, а майже половина місцевих ресторанів скоригувала розцінки в своїх меню в меншу сторону.

Санкт-Моріц до деяких тижні пропонує знижки на розміщення, а також на навчання катанню з інструктором. Давос - Клостерс до 23 грудня пропонував безкоштовні квитки на підйомник. Правда, кантон Граубюнден, де розташовані обидва курорту, так і залишився одним з найдорожчих в Європі.

Курорт Вербье вирішив не давати знижку на абонемент, а замість цього запропонувати більш вигідний обмінний курс при покупці скі-пасу. Різниця з офіційним курсом швейцарського франка часом становить до 20%, повідомляє onthesnow. ru.

Крім зростання вартості відпочинку для іноземців, гірськолижні курорти Швейцарії в цьому році також підвела аномально тепла погода. Через відсутність снігу багато центри відпочинку відкрилися із затримкою практично на місяць і то завдяки можливості створення штучного снігового покриву на схилах. Більш активне бронювання почалося тільки в грудні, коли в Альпах нарешті пройшов снігопад.
20 января 2012, 13:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт