» Отдых » Новости туризма

Туристам доведеться забути про екскурсії в Чорнобиль

    всего 84291 отеля

Туристам доведеться забути про екскурсії в Чорнобиль

Туристи остаточно позбулися надії коли-небудь відвідати з екскурсією Чорнобильську зону: окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Генеральної прокуратури України про заборону подібних турів.

Нагадаємо, раніше МНС України дозволив проводити екскурсії в зону відчуження Чорнобильської АЕС, де в 1986 році сталася найбільша техногенна катастрофа. На думку експертів міністерства, в разі відвідування зони в рамках організованих турів, з дотриманням розроблених рятувальниками правил, мандрівникам ніяка небезпека не загрожує.

МНС вважає цей рід туристичної діяльності законним, оскільки документ про організацію турів був зареєстрований в Міністерстві юстиції та погоджений низкою зацікавлених органів влади, зокрема, СБУ, МОЗ, державною інспекцією з ядерного регулювання та МЗС.

У червні 2011 року Генпрокуратура України опротестувала документ у суді. В результаті здійснювати екскурсії в Чорнобильську зону туроператори не могли, хоча разом з МНС і не втрачали надії на те, що суд прийме їх бік.

Однак позиція прокуратури була визнана судом обгрунтованою, повідомляє РІА "Новости". У судовому рішенні говориться, що організація подібних турів йде врозріз із законом України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи". Таким чином, екскурсіям, що проводилися з 2002 року, не судилося поновитися.
25 ноября 2011, 18:16





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт