» Отдых » Новости туризма

Німеччина - в числі найпопулярніших країн у російських туристів

    всего 84291 отеля

Німеччина - в числі найпопулярніших країн у російських туристів

За даними Федерального статистичного відомства ФРН, в 2011 році росіяни зупинялися в цій країні на 28-30% частіше, ніж роком раніше. Це кращий результат серед всіх держав, звідки в Німеччину приїжджають туристи.

При цьому, якщо близько 15 років тому ділові поїздки становили близько двох третин від усього числа виданих росіянам віз, то зараз в тій же пропорції видаються туристичні візи, повідомляє Rata-News.

Вибираючи маршрут, росіяни найчастіше зупиняють свій вибір на Берліні чи Мюнхені. Зростає також інтерес до Лейпціга, Дрездену, Веймару і балтійського узбережжя. Як і раніше популярні замки Баварії. А сама остання тенденція - це подієвий туризм: все більше наших мандрівників відправляються в Німеччину спеціально заради фестивалів та інших культурних заходів.

У першому півріччі 2011 року Німеччина, згідно з даними Росстату, увійшла до п'ятірки лідерів за кількістю відвідувань росіянами, випередивши навіть Єгипет. За перші шість місяців ФРН відвідали 604 000 чоловік з Росії (за той же період 2010 року - 439 тисяч). Кращі показники лише у Фінляндії - більше 2 мільйонів чоловік, Туреччини (1,4 мільйона), Китаю (більше 1 мільйона) і Естонії - (майже 800 тисяч).

На думку експертів, зростання турпотоку з Росії до Німеччини міг би бути і більше, якби не головний стримуючий фактор: складність оформлення віз. Останнім часом росіяни все частіше подорожують без допомоги турфірм і займаються отриманням віз самостійно, а посольство ФРН у цьому плані вважається одним з найбільш "важких".

Так, у ряді консульств (Москва і Санкт-Петербург) Німеччина досі вимагає від туристів надавати бронь готелю на весь термін перебування (оригінал або факс) незважаючи на те, що факс є далеко не в кожному німецькому готелі, і далеко не кожен німецький готельєр готовий висилати клієнту оригінал броні. В той же час німецькі власті відмінили обов'язкове раніше вимога про оплату готелю.
07 ноября 2011, 17:01





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт