» Отдых » Новости туризма

У Мюнхені відкривається Oktoberfest 2011

    всего 84291 отеля

У Мюнхені відкривається Oktoberfest 2011

Пивний фестиваль Октоберфест відкривається в суботу на Терезиному лузі в Мюнхені.

Октоберфест проходить на великому відкритому полі під назвою Терезин луг недалеко від центру міста. До початку фестивалю луг забудовують шатрами та атракціонами. Пивні намети на фестивалі - гігантські, найбільші з них вміщують близько 10 тисяч чоловік. Зсередини намети виглядають як великі пивні з високими стелями і простими дерев'яними лавками і столами.

До відкриття фестивалю в кожному наметі потрібно замовляти місце, якщо місце не замовлено, то отримати його буде досить складно. Стартує фестиваль в суботу о 12 годині за знаком бургомістра міста, який у найстарішому наметі Шоттенхаммель відкриє першу бочку пива. Але з самого ранку на території вже черги - молодь товпиться перед пивними, щоб зайняти краще місце. До 9 ранку всі намети вже, як правило, закриті, тому що вільних місць там вже немає.

У минулі роки люди за дні фестивалю випивали мільйони літрів пива - в 2010 році, наприклад, - 6,9 мільйона. А літровий кухоль коштувала від 8 до 8,90 євро. Вже в 1860 році на кожні 20 баварських бюргерів, які платили найвищий прибутковий податок, припадало 13 пивоварів.

Цього року пиво буде дорожчим - від 8,70 до 9,20 євро за літр. Як відзначає видання Abendzeitung Muenchen, баварці вже в 1832 сердилися на занадто високі ціни і обіцяли революцію. У 1844 році ціну на кухоль підвищили на 2 пфеніга, чим спровокували заворушення. У люті любителі пива розгромили 32 пивні.
17 сентября 2011, 09:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт