» Отдых » Новости туризма

Піднятися на Арарат у Туреччині буде простіше

    всего 84291 отеля

Піднятися на Арарат у Туреччині буде простіше

Уряд Туреччини вніс зміни в процес отримання документів, необхідних для сходження на гору Арарат. Починаючи з серпня нинішнього року туристам і альпіністам не знадобляться спеціальні дозволи МВС Туреччини та Організації національної розвідки (MIT).

Тепер, як повідомляє Regnum, достатньо лише звернення до МЗС Туреччини або до губернаторів провінцій Ігдир і Агри. Раніше процес видачі дозволів був більш бюрократизованої. Вартість дозволу становила $ 50, оформлялося воно або через турецькі дипмісії по пред'явленні копії закордонного паспорта і підтвердження від ліцензованого в Міністерстві туризму Туреччини гіда, або через турецькі турфірми, які спеціалізуються на трекінг-турах. Заява розглядалося спочатку в спеціальному відділі розвідки, потім в МВС, потім - уже після схвалення цими двома інстанціями - передавалося в Міністерство туризму.

Тепер з цього ланцюжка виключені розвідка і МВС, що значно спростить і прискорить видачу дозволів, так як питання буде вирішуватися на місцях в службах при губернаторах провінцій.

Гора Арарат є священним місцем для вірмен - до 1921 року вона перебувала на території Вірменії. За Карському мирним договором ця територія відійшла до Туреччини. Але Вірменія досі вважає її своєю, а легендарна гора навіть зображена на гербі країни. У Туреччині ж провінція Ігдир є закритою прикордонною територією, де проживають переважно курди.
09 августа 2011, 16:26





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт