» Отдых » Новости туризма

Туристи повертаються до Єгипту

    всего 84291 отеля

Туристи повертаються до Єгипту

На думку представників Міністерства туризму Єгипту, країна поступово повертає втрачені позиції. Так, спад турпотоку за перші три тижні липня склав 19% у порівнянні з тим же періодом 2010 року, і ця цифра виявилася менше прогнозованої колись.

Для порівняння: у лютому в Єгипет приїхало на 80% менше туристів, ніж у цей же місяць роком раніше. У березні турсектор недорахувався 60% гостей, у квітні - 42%, у травні - 35%, а в червні - 28,7%. Причиною негативних показників стали народні хвилювання на початку року, що призвели до зміни влади в республіці.

Чергові заворушення очікувалися у липні у зв'язку з тим, що в Шарм-ель-Шейху планувалося судити Хосні Мубарака. У цьому випадку в "туристичну столицю Єгипту" могли приїхати натовпу агресивно налаштованих прихильників колишнього президента, що знову налякало б туристів. На щастя для любителів курортного відпочинку, суд був перенесений у Каїр.

За підсумками поточного року Єгипет хоче прийняти хоча б 11000000 мандрівників, повідомляє РІА "Новости". Рік тому їх було 13 мільйонів (з них 2,2 мільйона росіян).

А до 2016 року турпотік в країну, як вважає Міністерство туризму, зросте до 20 мільйонів осіб. Відомство запевняє, що в Єгипті робиться все для якнайшвидшого повернення гостей, в тому числі в плані безпеки. Так, збільшено фінансування туристичної поліції. В першу чергу надії покладаються на туристів з держав групи Брікс (Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південно-Африканська Республіка).
09 августа 2011, 12:29





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт