» Отдых » Новости туризма

Все менше туроператорів Росії займається дитячим відпочинком

    всего 84291 отеля

Все менше туроператорів Росії займається дитячим відпочинком

Російські туроператори все з більшою неохотою займаються дитячим відпочинком. Це пов'язано, з одного боку, з зайвими перепонами при організації відпочинку дітей на території Росії, а з іншого - з повною відсутністю спеціальних правових норм при виїзді дитячих груп за кордон.

Як повідомляє Асоціація туроператорів Росії (АТОР), відсутність державного регулювання відзначається на всіх стадіях організації дитячого відпочинку за кордоном: починаючи від взаємодії із засобами розміщення, організації програм, укладання договорів з батьками, закінчуючи інформаційним забезпеченням. Кожен туроператор продумує все це, грунтуючись лише на власному досвіді.

У свою чергу внутрішній дитячий туризм страждає від надмірної правового регулювання: організаторам доводиться враховувати безліч підзаконних відомчих актів Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку, Міністерства транспорту, Міністерства спорту і туризму та інших. Існуюча складна законодавча база, не допомагає компаніям і споживачам отримувати якісний продукт. А санітарні норми і вимоги Росспоживнагляду до перевезення дітей до межі посилили правила організації дитячого відпочинку.

Через складність оформлення поїздок через туроператорів багато вчителів шкіл намагаються самостійно організувати відпочинок дитячих груп. І найчастіше ці спроби виявляються провальними, поїздки проходять з непередбаченими ускладненнями.

При цьому, як зазначалося на минулій недавно прес-конференції АТОР, присвяченій відпочинку дітей, в законодавстві взагалі відсутні чіткі поняття "дитячий відпочинок" і "молодіжний туризм". Туроператори підкреслюють, що це дуже складний в організації відпочинок, який має безліч видів: екскурсійні тури, дитячі табори, спортивні, тематичні і так далі. Безліч відомств займаються дитячим відпочинком в Росії, існує безліч інструкцій, і іноді у педагогів таборів більше часу займає заповнення паперів, ніж робота з дітьми. При цьому дитячий відпочинок за кордоном регламентується тими ж законами, що і виїзний туризм, хоча це зовсім інший, більш складний продукт.

На думку експертів, дитячий і молодіжний відпочинок заслуговує того, щоб він був виділений окремий розділ в законі про туризм. Сприяння в розробці норм готова надати АТОР. Туристичний бізнес сам виступає за введення додаткового регулювання зарубіжного дитячого відпочинку з боку держави - наприклад, щоб до організації дитячих турів допускалися тільки оператори, чий досвід роботи становить не менше трьох-чотирьох років.
03 августа 2011, 13:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт