» Отдых » Новости туризма

Аеропорт Берліна «Темпельхоф» перетворять на просторий міський сад

    всего 84291 отеля

Аеропорт Берліна «Темпельхоф» перетворять на просторий міський сад

Аеропорт Берліна «Темпельхоф» закрився в жовтні 2008-го року. Замість того, щоб зносити значний будинок, яке Норман Фостер колись описав як «мати всіх аеропортів», аеровокзал, гудронований шосе і злітно-посадочні смуги вирішено перетворити на міський сад. Займуться цим шотландські компанії Sutherland Hussey і GROSS. MAX. , Недавно виграли конкурс на перетворення колишнього аеропорту. Аеропорт був побудований в 1927-му році, проте вже в 1934-му році при нацистської влади його перебудували за проектом Альберта Спеера відповідно до плану реконструкції Берліна. Сектор протяжністю 1,2 кілометра, викладений з вапняку, став символом гітлерівської «столиці світу». Причиною тому послужило вигідне місцезнаходження аеропорту - він розташовується неподалік від центру міста. Під час Другої світової війни в аеропорту базувалися пікіруючі бомбардувальники і літаки-винищувачі.

У повоєнний час «Темпельхоф» став центром повітряного постачання міста, під час блокади Західного Берліна в 1948-му році Радами. У наші дні він виявився занадто малий для сучасних реактивних літаків, тим не менш, його перевагою, як і раніше залишається вигідне місце розташування. Більш того, будівля аеропорту являє собою один із яскравих зразків архітектури початку XX століття. Незважаючи на те, що на сьогоднішній день аеропорт не є чинним, він не пустує: тут регулярно проводяться ярмарки та інші великі заходи, а територія аеровокзалу має статус громадського парку.

Незабаром аеропорт, схоже, чекають чималі зміни. У відповідності з новим проектом реконструкції аеропортову територію площею 400 гектарів планується перетворити на просторий міський сад. Проект розрахований на 61,5 мільйон євро. Очікується, що новий парк стане одним з найбільших подібних проектів у Європі. Sutherland Hussey і GROSS. MAX. спроектують новий парк і ряд нових будівель. Основна будівля аеропорту при цьому залишиться недоторканим. Проект планується здійснити до 2017-го року, до відкриття в Берліні Міжнародного Садового фестивалю.
09 июня 2011, 09:42





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт