» Отдых » Новости туризма

Європарламент дав зелене світло вступу Болгарії та Румунії до Шенгену

    всего 84291 отеля

Європарламент дав зелене світло вступу Болгарії та Румунії до Шенгену

Сьогодні, 8 червня, депутати Європейського парламенту проголосували за вступ Болгарії і Румунії до Шенгенського простору.

Як повідомляється на сайті президент Європарламенту Єжи Бузека, таке рішення підтримали 487 парламентаріїв. Проти висловилися 77, утрималися 29 депутатів. Позиція Європарламенту буде врахована при розгляді питання на засіданні Ради міністрів ЄС. Після позитивного рішення міністрів закордонних справ на кордоні Румунії та Болгарії з країнами-учасницями Шенгенської угоди будуть припинені перевірки паспортів і митний контроль.

"Тепер ми можемо прийняти Болгарію та Румунію до Шенгенського простору і сподіваємося на те, що Рада Євросоюзу займе таку ж позицію, як тільки отримає наш позитивний висновок. Жителі цих країн повинні розглядатися як повноправні громадяни ЄС і перестати бути заручниками популістського дискурсу", - сказав доповідач Європарламенту по цій темі Карлос Коелью.

Відзначимо, що європейські законодавці прийняли сьогоднішнє рішення на основі доповіді Єврокомісії про те, що Бухарест і Софія виконали необхідні умови для вступу до Шенгенського простору.

На думку депутатів, що залишилися проблеми, зокрема питання мігрантів на кордоні Болгарії і Туреччини, не є перешкодою для прийому Болгарії та Румунії до Шенгенської зони.

Нагадаємо, нині Румунія і Болгарія є членами Євросоюзу, але не входять до зони Шенгенської угоди. Навесні минулого року міністр внутрішніх справ Румунії Василе Блага заявив, що його країна вступить до Шенгенської зони 27 березня 2011. Незважаючи на ці слова, Бухарест досі не входить до Шенгенської зони.

У грудні минулого року міністри внутрішніх справ Німеччини і Франції виступили з пропозицією відтермінувати запланований вступ Румунії і Болгарії до Шенгенської зони. Причину свого прохання вони пояснили недоліками в юридичній системі Бухареста та Софії, а також недостатнім прогресом у сфері боротьби з корупцією в цих країнах.
08 июня 2011, 18:50





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт