» Отдых » Новости туризма

У Європі через попіл від ісландського вулкану скасували вже понад 250 рейсів

    всего 84291 отеля

У Європі через попіл від ісландського вулкану скасували вже понад 250 рейсів

Європейські служби, що регулюють пасажирські авіаперевезення, заявили, що через хмару вулканічного попелу з Ісландії скасовано вже 252 рейсу.

Як повідомляє Бі-бі-сі, не працюють аеропорти Глазго, Единбургу, Лондондеррі, Прествік, Ньюкасла. Рейси скасували такі авіакомпанії, як British Airways, KLM, Ryanair, Aer Lingus, Flybe, BMI, Loganair, Eastern Airways.

Між тим, в низькобюджетної компанії Ryanair заявили, що провели тестовий політ в так званій червоній зоні, де через концентрацію попелу не можна здійснювати польоти. За даними лоу-костера, 90-хвилинний політ показав, що на крилах літака, а також на двигунах не залишається слідів попелу.

"Ми отримали письмове підтвердження від виробників двигунів і корпусу про те, що літати безпечно навіть у червоних зонах", - сказав виконавчий директор Ryanair Майкл О `Лірі.

Торішні закриття аеропортів через виверження ісландського вулкана Ейяфьятлайокудль викликали у авіакомпаній багато запитань і невдоволення, а дії влади називалися надмірної пересторогою.

На цей раз британські власті стверджують, що масового закриття аеропортів не буде. Зокрема, міністр транспорту Філіп Хаммонд заявив, що Британія витягла уроки з минулорічної транспортного хаосу і цього разу дії з обмеження авіасполучення будуть розумніше.
24 мая 2011, 17:29





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт